Στο Samsung Galaxy Ζ Fold 4 βρήκα τον ιδανικό συνεργάτη στο γραφείο, αλλά και κάτι περισσότερο

Για όλες εκείνες τις φορές που νιώσαμε ότι η τεχνολογία μας μπερδεύει, το νέο foldable μοντέλο της Samsung έρχεται να μας λύσει τα χέρια.

Ένας σύγχρονος ολοκληρωμένος χώρος εργασίας απαιτεί τρεις βασικές συσκευές, έναν υπολογιστή, ένα tablet και ένα smartphone. Λέμε ολοκληρωμένος γιατί χώρος εργασίας πλέον δεν είναι μόνο το γραφείο, αλλά και το σπίτι, το μετρό, ακόμα και ένα νησί όπου κάποιος μπορεί να ζήσει σαν digital nomad. Κάθε μία από αυτές τις συσκευές έχει τα σημεία υπεροχής έναντι των άλλων δύο που την καθιστούν αναντικατάστατη, αν και η τεχνολογική εξέλιξη έχει οδηγήσει σε σημαντική αλληλοεπικάλυψη μεταξύ τους. Το πρόβλημα ενός τέτοιου ολοκληρωμένου ψηφιακού εργασιακού περιβάλλοντος είναι από τη μία η δυσκολία του να έχεις 24/7 όλες τις συσκευές και φυσικά ο χρόνος που χάνεις με την εναλλαγή τους. Θα ήταν υπέροχο και θα έλυνε τα χέρια μια συσκευή που να μπορεί να συμπτύξει τις αρετές ενός laptop, ενός tablet κι ενός smartphone και μάλλον η Samsung έκανε το θαύμα της. 

 

000002

 

Το νέο Samsung Galaxy Ζ Fold 4 κάνει αυτό ακριβώς το πράγμα και είναι πολλά περισσότερα από ένα foldable κινητό με μεγάλη, πολύ μεγάλη οθόνη. Για την ακρίβεια, η οθόνη του Samsung Z Fold 4 είναι μια Dynamic AMOLED 7,6 ιντσών προσφέροντας μια επιφάνεια που συναγωνίζεται τις αντίστοιχες διαστάσεις των tablet και των e-reader. Το bezel περιμετρικά της οθόνης είναι ουσιαστικά ανύπαρκτο, ακόμα και η εμπρός κάμερα είναι «αόρατη» στοιχεία που συνδυάζουν compact διαστάσεις και κυρίως πλήρως ωφέλιμες.  

Αυτό σημαίνει ότι η ανάγνωση και η επεξεργασία ενός κειμένου και η σύνταξη ενός mail γίνεται με μια ευκολία που κανένα κινητό δεν μπορεί να προσφέρει. Η αναδίπλωση δίνει τη δυνατότητα να σταθεί σαν ένα μίνι laptop μετατρέποντας το κάτω μέρος της οθόνης σε ένα άνετο πληκτρολόγιο που μπορεί να χρησιμοποιηθεί ακόμα και με τα δύο χέρια. 

 

0000010

 

Όμως η μεγάλη οθόνη δεν αρκεί για να μετατραπεί ένα κινητό ή ένα tablet σε εργαλείο δουλειάς. Η πραγματική επανάσταση του Z Fold 4 είναι η νέα διαισθητική γραμμή εργασιών που επιτρέπει άμεση εναλλαγή μεταξύ εφαρμογών και εργασιών έτσι ώστε να σχεδόν ταυτόχρονα να τρέχουν  δύο ή και περισσότερες εφαρμογές, πχ με την προβολή πολλαπλών παραθύρων, μπορεί κάποιος να συμμετέχει σε μια βιντεοκλήση και να κρατά σημειώσεις χωρίς να χρειάζεται κάποια άλλη συσκευή γύρω του. 

Αυτή η ιδιότυπη «λιτότητα» στη χρήση συσκευών που προσφέρει η ναυαρχίδα της Samsung στα αναδιπλούμενα κινητά δεν είναι απλά οικονομία στη χρήση συσκευών. Όταν μπορείς να κάνεις τα πάντα με μία μόνο συσκευή ενισχύεις την παραγωγικότητα μέσα από την εξοικονόμηση χρόνου μεταξύ εναλλαγής συσκευών και κυρίως απαλλάσσεσαι από την ενοχλητική στιγμιαία απόσπαση προσοχής και την αναγκαία διαδικασία επανεστίασης όταν πας από τη μία οθόνη στην άλλη. 

 

000009

 

Με αυτόν τον τρόπο το Z Fold 4 δεν απελευθερώνει μόνο τα χέρια, αλλά και τον χρόνο και τότε μπορεί να συνεχίσει να είναι σύντροφος και στις πιο ξέγνοιαστες στιγμές. Η θέαση βίντεο, σειρών και ταινιών στην οθόνη του κινητού είναι μια τάση που κερδίζει συνέχεια έδαφος. Αυτή η θαλπωρή και η άνεση που προσφέρει το κράτημα ενός smartphone στον καναπέ δεν συγκρίνεται με καμία οθόνη τηλεόρασης. Εδώ έρχεται για ακόμα μία φορά το Z Fold 4 να γεφυρώσει τα αγεφύρωτα με την οθόνη των 7,6 ιντσών μια νέα διάσταση στο χαλάρωμα μετά τη δουλειά, ή και ενδιάμεσα. Η μερική αναδίπλωση λειτουργεί και σαν βάση ή τρίποδο απελευθερώνοντας εντελώς τα χέρια για να μιλήσουμε με ένα αγαπημένο μας πρόσωπο κατά τη διάρκεια του lunch break στο γραφείο. Και όταν τελειώσουν όλα αυτά, το Z Fold 4 μετατρέπεται σε ένα «κανονικό» smartphone που όταν διπλωθεί δεν είναι είναι καθόλου ογκώδες.

 

000005

 

Διπλωμένο είναι ένα κορυφαίο κινητό όπως θα περίμενε κάποιος από την premium σειρά της Samsung. Η εξωτερική του οθόνη είναι εφάμιλλη ποιοτικά της μεγάλης εσωτερικής, ενώ η πίσω τριπλή κάμερα με αναλύσεις 50, 12 και 10 MP μεταξύ των φακών, το κάνει ένα compact smartphone που μπορείς να έχεις μαζί σου στην έξοδο μετά τη δουλειά χωρίς να χρειάζεται να κουβαλάς υπολογιστή ή οποιαδήποτε άλλη συσκευή που δεν χωράει στην τσέπη σου. Έτσι κανένα τηλέφωνο ή mail της τελευταίας στιγμής δεν πρόκειται να ξαναχαλάσει τα σχέδια για μετά τη δουλειά. 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved