Είσαι gadgetάκιας; Αυτές οι τεχνολογίες αξίζουν μία θέση στο «έξυπνο» σπίτι σου!

Αν είσαι ο high tech τύπος της παρέας, τότε γνωρίζεις πως η τεχνητή νοημοσύνη σου δίνει σήμερα τη δυνατότητα να κάνεις την καθημερινότητά σου πιο απλή, άνετη και εύκολη και κυρίως, σου επιτρέπει να δημιουργήσεις το «έξυπνο» σπίτι που ονειρεύεσαι.

Βλέπεις, μπορεί τα ρομπότ με κάμερες-αισθητήρες και touchscreen, οι αυτόματοι καθαριστές και οι «έξυπνοι» βοηθοί να μην σε εκπλήσσουν πια, ωστόσο, η αλήθεια είναι πως δεν είναι μόνο η ρομποτική που έχει αλλάξει την καθημερινότητά σου, αλλά και η τεχνητή νοημοσύνη που «υπόσχεται» να κάνει πλέον τη ζωή σου πιο εύκολη από ποτέ!

Στην περίπτωση, λοιπόν, που θέλεις να πας την καθημερινότητά σου σε άλλο επίπεδο με τη βοήθεια της AI τεχνολογίας, σου έχω καλά νέα. Διότι αρκεί να βάλεις στη ζωή σου μία ολοκληρωμένη λύση που δίνει την ευκαιρία στο σπίτι σου να «μαθαίνει» από τις συνήθειές σου και να προσαρμόζεται αυτόματα στις ανάγκες σου για μέγιστη άνεση, ασφάλεια και εξοικονόμηση ενέργειας και χρόνου, μέσα από τον δικό σου συνδυασμό «έξυπνων» συσκευών.

Ακριβώς για αυτό, παρακάτω έχουμε συγκεντρώσει τις τεχνολογίες που δεν πρέπει να λείπουν από το σπίτι ενός high tech τύπου -όπως εσύ- και θα το μετατρέψουν σε ένα σύγχρονο smart home, μέσω της υπηρεσίας Smarthink!

 

Δώσε στο σπίτι σου την ευκαιρία να «μαθαίνει» από εσένα

Έχεις συνηθίσει στην καθημερινότητά σου να προσαρμόζεσαι στις ανάγκες και τα «θέλω» των γύρω σου; Γράψε λάθος, μιας και ήρθε επιτέλους η στιγμή να κάνεις την επανάστασή σου, ξεκινώντας από το σπίτι σου. Πώς; Μέσα από την υπηρεσία Smarthink από το Φυσικό Αέριο Ελληνική Εταιρεία Ενέργειας, που απευθύνεται σε όλους τους οικιακούς καταναλωτές ηλεκτρικής ενέργειας, ανεξαρτήτως παρόχου και κάνει -επιτέλους- εσένα τη «Νο1» προτεραιότητά σου.

Τι θα έλεγες αν την επόμενη φορά που θα προσκαλούσες την παρέα στο σπίτι, δεν αγχωνόσουν για το αν θα προλάβεις να επιστρέψεις εγκαίρως, ώστε να είναι έτοιμο το νερό για το μπάνιο σου ή να έχεις ήδη ανοιχτή την τηλεόραση για να δεις την αγαπημένη σου τηλεοπτική σειρά; Για εσένα που αναρωτιέσαι πώς όλα τα παραπάνω θα είναι δρομολογημένα πριν καν τα σκεφτείς, αρκεί να γνωρίζεις πως πλέον το σπίτι και οι συσκευές που αυτό περιλαμβάνει, προσαρμόζονται και λειτουργούν αυτόματα, σύμφωνα με το πρόγραμμά σου.

«Σύμμαχός» σου στη νέα οπτική της καθημερινότητάς σου, είναι το Starter kit Gateway που σου φέρνει το Smarthink και περιλαμβάνει το κέντρο ελέγχου του «έξυπνου» σπιτιού σου, τον μετρητή κατανάλωσης ρεύματος, έναν «έξυπνο» θερμοστάτη αφής και έναν «έξυπνο» διακόπτη θερμοσίφωνα.

 

tech1

 

Κάνε την απομακρυσμένη διαχείριση μέρος της καθημερινότητάς σου

Αν είσαι και εσύ gadgetάκιας, τότε το smartphone σου είναι η προέκταση του χεριού σου. Πώς αλλιώς θα μπορούσες, άλλωστε, να έχεις τον έλεγχο του σπιτιού σου ανά πάσα ώρα και στιγμή, ακόμη και όταν βρίσκεσαι χιλιόμετρα μακριά από αυτό;

Μπορεί να φαντάζει ως ένα σενάριο επιστημονικής φαντασίας όμως, δεν είναι πλέον. Διότι το Smarthink στον προσωπικό σου χώρο, σου επιτρέπει με μερικά αγγίγματα στην οθόνη του smartphone σου, να διαμορφώνεις τις ιδανικές συνθήκες στο σπίτι σου, μέσα από τη διαχείριση όλου του οικοσυστήματος. Συγκεκριμένα, σου δίνει τη δυνατότητα ρύθμισης σεναρίων και κανόνων για κάθε στιγμή της ημέρας και λήψη ειδοποιήσεων και προτάσεων για τη δική σου άνεση και εξοικονόμηση, την παρακολούθηση της live κατανάλωσης των μεμονωμένων συσκευών σου, αλλά και της συνολικής κατανάλωσης του χώρου σου, την εύκολη πλοήγηση με κατανοητές επεξηγήσεις και διαδραστικά γραφήματα κατανάλωσης, καθώς και την πρόβλεψη του μηνιαίου λογαριασμού ρεύματος.

Είσαι έτοιμος να οδηγηθείς σε μία νέα, μοναδική εμπειρία αυτοματοποίησης μέσα από την οθόνη του κινητού σου; Tο Starter kit Gateway μαζί με το mobile application για την υπηρεσία Smarthink αποτελούν το απαραίτητο πρώτο «βήμα» για το «έξυπνο «οικοσύστημα, το οποίο μπορεί να εμπλουτιστεί με πρόσθετες Smarthink συσκευές!

 

Βρες έναν «σύμμαχο» που θα δημιουργήσει τις κατάλληλες συνθήκες για εσένα

Αν μη τι άλλο, γνωρίζεις πως η τεχνητή νοημοσύνη είναι το μέλλον. Πίστευες όμως ότι το «αύριο» βρίσκεται μόλις ένα «βήμα» μακριά από το σπίτι σου και μπορεί να το μετατρέψει σε ένα καλύτερο, ασφαλέστερο και πιο «έξυπνο» μέρος για εσένα; Κι όμως, το πρώτο smart home οικοσύστημα «έξυπνης» διαχείρισης και εξοικονόμησης ενέργειας για το σπίτι με τεχνητή νοημοσύνη, για όλους τους οικιακούς καταναλωτές ηλεκτρικής ενέργειας, ανεξαρτήτως παρόχου, σου δείχνει πώς μπορείς να απολαμβάνεις ταυτόχρονα άνεση, εξοικονόμηση, αυτοματοποίηση, ασφάλεια και απομακρυσμένη διαχείριση.

«Και πώς γίνονται όλα αυτά;», θα μας ρωτήσεις. Η απάντηση βρίσκεται στους ειδικούς αλγόριθμους του Smarthink, οι οποίοι μέσω της εφαρμογής της υπηρεσίας, μελετούν τις συνήθειες του χρήστη, μαθαίνουν τα επίπεδα άνεσής του και καταλήγουν σε προσωποποιημένες δράσεις εξοικονόμησης ενέργειας, χωρίς να επηρεάζουν τις συνθήκες άνεσης του σπιτιού σου.

Το μόνο που χρειάζεται η τεχνολογία ΑΙ του Smarthink είναι ένα διάστημα τεσσάρων με έξι εβδομάδων καθημερινής χρήσης, για να γνωρίσει τον ιδιοκτήτη του, να μάθει πώς επιθυμεί τον φωτισμό, τη θερμοκρασία του νερού ή του δωματίου του, ώστε να πραγματοποιεί αυτόματα προσωποποιημένες δράσεις που αποσκοπούν στην εξοικονόμηση ενέργειας, χωρίς να επηρεάζουν το πρόγραμμα ή το επίπεδο άνεσης που θέλει κάποιος να απολαμβάνει.

 

Οι high tech συσκευές που κάνουν τη διαφορά

Και επειδή, συνήθως, οι λεπτομέρειες είναι εκείνες που κάνουν τη διαφορά και στο σπίτι σου, τι θα έλεγες αν μέσα από μερικά μικρά, αλλά ουσιαστικά «βήματα», άλλαζες την καθημερινή σου ρουτίνα; Αναρωτιέσαι πόσο εύκολο είναι να καταφέρεις κάτι τέτοιο; Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις, είναι να εντάξεις στον χώρο σου, μικρές και άκρως λειτουργικές συσκευές, που θα δημιουργήσουν τις κατάλληλες συνθήκες, για να αισθάνεσαι ακόμη πιο άνετα.

Οι extra πρόσθετες συσκευές που μπορείς να προμηθευτείς και να χρησιμοποιήσεις μέσα από την υπηρεσία Smarthink, θα σε καλύψουν και με το παραπάνω: «Έξυπνη» πρίζα, «έξυπνος» αισθητήρας χώρου, «έξυπνη» λάμπα, αισθητήρας πόρτας παραθύρου και «έξυπνο» χειριστήριο κλιματιστικού είναι μερικά gadget που δεν πρέπει να λείπουν από το σπίτι σου.

 

tech2

 

Το σίγουρο είναι πως έπειτα από μία κουραστική μέρα στο γραφείο, το γυμναστήριο και τους δρόμους της πόλης, το τελευταίο πράγμα που θέλεις να έχεις στο μυαλό σου είναι το αν έχει ζεστό νερό να κάνεις μπάνιο στο σπίτι, το πόση ώρα θα κάνει το σπίτι να «πιάσει» τη σωστή θερμοκρασία ή ποιος φωτισμός είναι ο κατάλληλος για να χαλαρώσεις; Το πρώτο smart home οικοσύστημα «έξυπνης» διαχείρισης και εξοικονόμησης ενέργειας για το σπίτι με τεχνητή νοημοσύνη, λοιπόν, σου έχει τη λύση και σου χαρίζει ένα σπίτι που «μαθαίνει» από εσένα! Είσαι έτοιμος να το ανακαλύψεις;



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved