Όλοι οι φίλοι της μπίρας θα αγαπήσουν αυτά τα gadgets

Tα προτείνουμε για τις διψασμένες παρέες και ειδικά τώρα το καλοκαίρι. 

Παρά το γεγονός ότι η μπίρα είναι το πιο δημοφιλές οινοπνευματώδες ποτό στον κόσμο, δεν είναι πάντα εύκολο να βρούμε ανθρώπους που γνωρίζουν τα βασικά συστατικά που πηγαίνουν σε αυτό το ποτό.

Η μπύρα είναι ένα ανθρακούχο αλκοολούχο ποτό που παράγεται από τη ζύμωση βυνοποιημένων δημητριακών, κυρίως κριθαριού ή σιταριού.

Τα κύρια συστατικά είναι: νερό, βύνη κριθαριού, λυκίσκος και μαγιά.

 

 
 

Το νερό αναμιγνύεται με τη βύνη. Αυτό το διάλυμα θερμαίνεται, σε συγκεκριμένη θερμοκρασία, για να εξάγει τα σάκχαρα από τη  βύνη.

Το αποτέλεσμα είναι ένα μείγμα που ονομάζεται wort, ζυθογλεύκος. Μετά προστίθεται  λυκίσκος στο μίγμα για να δώσει την πικρή χαρακτηριστική γεύση στο ποτό.

 

 
 

Στο τέλος, προστίθεται μαγιά, ένας μονοκύτταρος οργανισμός, η οποία τρέφεται με τα σάκχαρα βύνης και παράγεται αλκοόλη και διοξείδιο του άνθρακα.

 

 
 

Όσοι αγαπούν την μπίρα ξέρουν πως δεν την τιμάς μόνο με το να την πίνεις. Όχι αδέρφια. Σημαντικό εκτός από τον προορισμό είναι και το ταξίδι. Το νόημα είναι να την θεοποιήσεις πριν αγγίξει τα χείλη σου. Με εφευρέσεις, πατέντες και gadgets, που έχουν σκοπό να κάνουν την ζωή σου μαζί της πιο εύκολη, ευχάριστη και δροσερή.

Α είσαι όμως τρελός φαν του ποτού αυτού τότε πρέπει να δώσεις βάση σε αυτά τα παράξενα gadgets. Σίγουρα θα αγαπήσεις κάποια από αυτά.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved