Οι Ιάπωνες κατάφεραν να δημιουργήσουν αυθεντικό Terminator

Έβαλαν δέρμα σε ανδροειδές και ο T-800 αισθάνεται απειλή.

Σίγουρα ξέραμε ήδη πως οι Ιάπωνες ήταν μπροστά από πάντα σε όλα τους, από την άλλη αυτό που κατάφεραν τώρα είναι κάτι παραπάνω από εκπληκτικό. Την ίδια στιγμή όμως μας τρομάζει αρκετά. Είναι σαν να βλέπεις τον Εξολοθρευτή να γίνεται πραγματικότητα μπροστά σου. Ναι το μέλλον είναι εδώ και είναι αληθινό.

Ξεκίνησαν από τα πολύ βασικά πράγματα και σημεία του σώματος. Κατασκεύασαν ένα ρομποτικό δάχτυλο το οποίο έχει ένα είδος δέρματος που μπορεί να αισθάνεται.

 

 
 

Η πρωτοτυπία είναι ότι το νέο δέρμα αναπτύσσεται επιτόπου πάνω στο ρομπότ, αντί να δημιουργείται ξεχωριστά, να κόβεται στα μέτρα του ρομπότ και μετά να προσαρμόζεται πάνω του. Αυτό είναι μία ευρεσιτεχνία που μόνο οι Ιάπωνες έχουν καταφέρει.

Μήπως οι Ιάπωνες μόλις δημιούργησαν το πλέον γρήγορο ίντερνετ που υπάρχει;

Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον καθηγητή Σότζι Τακεούτσι του Πανεπιστημίου του Τόκιο, πρωτοπόρο στη βιο-υβριδική ρομποτική (διασταύρωση ρομποτικής και εμβιομηχανικής που συνδυάζει βιολογικά και τεχνητά υλικά), έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό για νέα υλικά «Matter».

 

 
 

Το σύνηθες δέρμα σιλικόνης για ρομπότ μπορεί μεν να μιμηθεί την ανθρώπινη εμφάνιση, αλλά όχι με λεπτομέρειες όπως οι ρυτίδες, ούτε έχει τις ίδιες λειτουργίες με το ανθρώπινο.©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved