Αν έχεις iPhone τότε δεν θα οδηγήσεις ποτέ ξανά μεθυσμένος

Θα σε κλειδώνει έξω από το αυτοκίνητο σου.

Είναι γνωστό ότι οδήγηση και αλκοόλ δεν πάνε μαζί. Παρόλα αυτά αναρίθμητα είναι τα τροχαία που καθημερινά συμβαίνουν και στους ελληνικούς δρόμους, επειδή οι οδηγοί βρίσκονται υπό την επήρεια μέθης και παίρνουν το αυτοκίνητο αγνοώντας τον κίνδυνο.

 

 
 

Η Apple κατοχύρωσε με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας μια νέα τεχνολογία που θα επιτρέπει στο iPhone ή σε οποιαδήποτε άλλη συνδεδεμένη συσκευή να παίζει το ρόλο του αλκοτέστ.

Εσύ θα τολμούσες να πιείς τα πιο δυνατά αλκοολούχα ποτά στον κόσμο;

Λειτουργώντας αποτρεπτικά στο να κινηθεί το αυτοκίνητο με τον οδηγό υπό την επήρεια αλκοόλ, η Apple δείχνει πως η τεχνολογία μπορεί να κάνει τους δρόμους ασφαλέστερους.

Το ποτό σε συνδυασμό με την οδήγηση εξακολουθεί να είναι ένα σημαντικό πρόβλημα σε όλο τον κόσμο.

Αυτό που θα μπορούσε πολύ αποτελεσματικά να περιορίσει το πρόβλημα, είναι ο έλεγχος της κατάστασης του οδηγού από εφαρμογή στο τηλέφωνό του ή στην διασυνδεδεμένη συσκευή- αξεσουάρ, όπως είναι το Apple Watch.

 

 
 

Με τη χρήση ενός αλγορίθμου, θα μπορεί να κριθεί το αν ο κάτοχος μπορεί να οδηγήσει και αν όχι, το αυτοκίνητο θα μένει κλειδωμένο.

Πριν από λίγο καιρό, η Apple ανακοίνωσε τα «ψηφιακά κλειδιά αυτοκινήτου», μια δυνατότητα που επιτρέπει σε ένα iPhone να λειτουργεί ως κλειδί αυτοκινήτου, απαλλάσσοντας τον οδηγό από την «υποχρέωση» να κουβαλάει το κλειδί.

Σε συνέχεια αυτής της εφαρμογής, στην περίπτωση που η συσκευή της Apple εντοπίσει υψηλό επίπεδο αλκοόλ στο αίμα, θα μπορεί να «κλειδώνει» τον οδηγό έξω από το αυτοκίνητό του και προφανώς όλο αυτό θα γίνεται για πολύ καλό λόγο.

Φυσικά, το σύστημα αυτό θα είναι διαθέσιμο στο Apple Car που αναμένεται να παρουσιαστεί το 2025.©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved