Θέλουμε ρομπότ ντελιβεράδες στην πόρτα μας;

Το μέλλον έρχεται ολοταχώς, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως όλα θα πάνε καλά.

Πλέον όλα αλλάζουν με την τεχνολογία, ακόμη και ο τρόπος που θα μας φέρνουν την πίτσα.

Με ταχύτητα περίπου έξι χιλιομέτρων την ώρα, αυτό το μικρό ρομπότ έχει έναν γρήγορο ρυθμό βαδίσματος - όπως θα έπρεπε δηλαδή αφού αποστολή του είναι να παραδόση ζεστή την πίτσα.

Στο Βερολίνο, ένα ρομπότ διασχίζει αρκετές φορές την ημέρα τα πεζοδρόμια της πόλης, για να παραδώσει τις πίτσες στους πελάτες. Στα πλαίσια ενός πιλοτικού προγράμματος μια γνωστή εταιρεία μελετά το κατά πόσον η χρήση τέτοιων μηχανών μπορεί να φανεί χρήσιμη στις διανομές φαγητού.

 

 
 

Το ρομπότ κουβαλάει τις πίτσες σε ένα μεγάλο, μονωμένο ντουλάπι. Χάρη σε τέσσερις αισθητήρες και πολλές κάμερες έχει «όραση» 360 μοιρών, εντοπίζοντας εμπόδια μπροστά ή πίσω του, οπότε και επιβραδύνει ή σταματά τελείως.

Όταν η τεχνολογία των Star Wars κατάφερε να προβλέψει την εποχή μας

Το μηχάνημα, με ύψος σχεδόν ενάμισι μέτρου τραβάει τα βλέμματα στο δρόμο. Πολλοί σταματούν και βγάζουν φωτογραφίες με το κινητό τους. Οι περισσότεροι αντιδρούν γελώντας και με περιέργεια, κάποιοι άλλοι εκνευρίζονται. Μια μητέρα κρατά από το χέρι το παιδί της και σχεδόν τινάζεται στο πλάι όταν βλέπει την συσκευή να την πλησιάζει.

 

 
 

Ωστόσο δεν υπάρχει λόγος να φοβάται κανείς. Το ρομπότ-ντελιβεράς μπορεί να παραδώσει τις πίτσες εντελώς αυτόνομα, τουλάχιστον στην είσοδο του κτιρίου. Παρόλα αυτά οι κανονισμοί στο Βερολίνο επιβάλλουν την παρακολούθησή του από έναν χειριστή, ο οποίος το ακολουθεί διαρκώς. Ένας ακόμη υπάλληλος το παρακολουθεί από το γραφείο και μπορεί επίσης να επέμβει με ένα τηλεχειριστήριο. Αυτό φυσικά ανεβάζει το κατά τ’ άλλα χαμηλό κόστος της διανομής μέσω ρομπότ.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved