Έρευνα: Τα app σου για την ψυχική υγεία μπορεί να σε κοροϊδεύει

Μοιράζουν τα προσωπικά σου δεδομένα, για αυτό προσοχή.

Πόσοι και πόσοι από εμάς δεν έχουν κατεβάσει μία εφαρμογή στο τηλέφωνο τους για να τους βοηθήσει με το άγχος και το στρες της καθημερινότητας; Όλοι μας το έχουμε κάνει και σίγουρα υπάρχει κόσμος εκεί έξω που πραγματικά παίρνει κουράγιο από αυτά τα apps

Όπως αποκαλύπτει μια νέα μελέτη που πραγματοποιήσαν ερευνητές της Mozilla, τα mobile applications “ψυχικής υγείας” για Android και iPhone έχουν πολύ χειρότερη προστασία για τα δεδομένα των χρηστών από τις περισσότερες άλλες κατηγορίες εφαρμογών, ενώ συγχρόνως και οι εφαρμογές με προσευχές έχουν πολύ χαμηλά στάνταρ ιδιωτικότητας.

Με λίγα λόγια, μπορεί αυτά τα apps να φαίνονται αθώα αλλά μάλλον πως δεν είναι τόσο όσο νομίζαμε.

Τελικά o Μεγάλος Αδερφός ζει και βασιλεύει μέσα στο τηλέφωνο σου

Περνώντας σε λεπτομέρειες, ο Jen Caltrider της Mozilla επισημαίνει χαρακτηριστικά:

 

 
 

Η συντριπτική πλειοψηφία των εφαρμογών ψυχικής υγείας και προσευχών είναι εξαιρετικά ανατριχιαστικές. Παρακολουθούν, μοιράζονται και εκμεταλλεύονται τις πιο προσωπικές σκέψεις και τα συναισθήματα των χρηστών, όπως η διάθεσή τους, η ψυχική τους κατάσταση και τα βιομετρικά τους δεδομένα.

Αυτό είναι κάτι που το αποκάλυψε η εν λόγω έρευνα και τώρα φυσικά εμείς πέφτουμε από τα σύννεφα γιατί έχουμε αγαπήσει αυτές τις εφαρμογές όσο τίποτε άλλο. Γιατί; Μα γιατί είναι πολύ χρήσιμες.

 

 
 

Η ομάδα της Mozilla έβαλε κάτω από το μικροσκόπιο 32 δημοφιλής εφαρμογές αυτής της κατηγορίας. Από αυτές, οι 29 έλαβαν την προειδοποιητική ένδειξη “privacy not included”, κάτι που σημαίνει ότι διαπιστώθηκε πως δεν σέβονται την ιδιωτικότητα των δεδομένων των χρηστών.

Είναι τα ψιλά γράμματα που λέμε, τα οποία φυσικά μέσα στο άγχος σου να γίνεις καλά δεν τα διαβάζεις ποτέ. Έλα όμως που σου κάνει κακό…



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved