Ήρθε η ώρα να επενδύσεις σε ένα καλό πληκτρολόγιο

Είναι ίσως το μόνο πράγμα στον υπολογιστή σου που θυμίζει κάτι από τα παλιά PC, αλλά δεν είναι ανάγκη να μοιάζει κιόλας.

Δυστυχώς το πληκτρολόγιο είναι ο φτωχός συγγενής των περιφερειακών σε έναν υπολογιστή. Η ολοένα και μεγαλύτερη εξάρτησή μας από τα laptop τα κάνει ακόμα περιθωριακά ως αξεσουάρ και πολλές φορές μας αρκεί αυτό το πολυκαιρισμένο που έχουμε στο γραφείο γιατί αν τολμήσουμε να ζητήσουμε κάποιο καινούργιο από τον συνήθως οργισμένο ΙΤ,  μπορεί να μας το φέρει στο κεφάλι.

 

 

Η αλήθεια είναι ότι δεν πρέπει να μας παρασύρει το γεγονός ότι όλα τα πληκτρολόγια είναι χτισμένα γύρω από την παραδοσιακή qwerty αρχιτεκτονική πλήκτρων, αλλά κάτω από αυτά υπάρχει διαθέσιμη cutting edge τεχνολογία που μπορεί να κάνει τη ζωή μας στο γραφείο και το σπίτι πολύ πιο εύκολη. 

Η τεχνολογία μεμβράνης είναι εντελώς ξεπερασμένη και γι’αυτό πρέπει να κοιτάξεις για ένα πληκτρολόγιο με μηχανικά πλήκτρα ή κάποιο με custom πλήκτρα που να είναι εντελώς προσαρμοσμένο στις ανάγκες σου. Αυτά που έχουν built-in πλήκτρα για μουσική για παράδειγμα ή άλλες εφαρμογές που χρησιμοποιείς στη δουλειά, μπορούν να ανεβάσουν κατακόρυφα την παραγωγικότητα. 

 

 

Αν αναρωτιέσαι για το μέγεθος που πρέπει να έχει το πληκτρολόγιο σου ή για το αν πρέπει να είναι ασύρματο ή ενσύρματο, αυτό έχει να κάνει με τις ανάγκες σου. Αν δουλεύεις πολύ με excel και γενικά με υπολογισμούς και νούμερα, το πλήρες πληκτρολόγιο με πλήκτρα αριθμούς στο δεξί μέρος να είναι μονόδρομος. Το ασύρματο πληκτρολόγιο είναι η καλύτερη λύση για 90% της χρήσης που κάνει ένας μέσος χρήστης. Ένα καλώδιο λιγότερο είναι μόνο κέρδος και το 10% που μπορεί να έχει κάποιος ανάγκη το ενσύρματο είναι μόνο για σκληροπυρηνικούς gamers που έχουν ανάγκη από την απειροελάχιστα καλύτερη απόκριση που έχει το καλώδιο.

Εκτός από νέα shortcuts, μπορείς να κοιτάξεις για ένα συμπαγές πληκτρολόγιο που θα απελευθερώσει χώρο στο γραφείο σου ή κάποιο με φωτιζόμενα πλήκτρα που θα βελτιώσουν το τυφλό σου σύστημα και θα κάνουν πιο ατμοσφαιρικό τον χώρο. Σε κάθε περίπτωση στις φωτογραφίες που ακολουθούν θα βρεις αυτό που σου ταιριάζει.

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved