Ήρθαμε λίγο πιο κοντά στη λύση του μυστηρίου.

Τα μυστήρια του διαστήματος και της Σελήνης είναι άπειρα και μέχρι σήμερα ο άνθρωπος δεν έχει ανακαλύψει ούτε το 1% των δυνατοτήτων που κρύβονται εκεί έξω. Το διάστημα είναι αχανές και εμείς κάθε μέρα ανακαλύπτουμε νέα πράγματα χάρις την τεχνολογία που διαθέτει η NASA.

 

 

Τι είναι όμως αυτός ο μυστηριώδης κύβος τελικά;

Πριν λίγες μέρες είχαμε αναφέρει την ύπαρξη ενός “μυστηριώδους κύβου” στην επιφάνεια της Σελήνης, τον οποίο ανακάλυψε το Yutu-2 rover της Κίνας. Η ίδια η κινεζική διαστημική υπηρεσία CNSA, τον χαρακτήρισε ως “μυστηριώδη καλύβα”, θέλοντας να προκαλέσει το ενδιαφέρον του κοινού.

 

 
 

Ποια στοιχεία έχουμε για τον κύβο πάνω στη Σελήνη;

Εκτίμησε πως το αντικείμενο βρίσκεται σε απόσταση 80 μέτρων και σχεδίασε μία νέα διαδρομή για το rover για να καταγράψει πιο κοντινές φωτογραφίες. Μετά από αρκετό καιρό ετοιμασιών και οδήγησης, το rover έφτασε αρκετά κοντά για να λύσει το μυστήριο και η απάντηση είναι αυτό που περίμεναν οι περισσότεροι.

 

 
 

Τι κρύβει αυτός ο κύβος;

Δεν πρόκειται λοιπόν για τίποτα παραπάνω από έναν απλό βράχο, του οποίου οι απότομες γωνίες και τα παιχνίδια του φωτός και της σκιάς στον ορίζοντα τον έκαναν να μοιάζει με κάτι πιο μυστηριώδες.

 

 

Οι Κινέζοι ανοίγονται στο διάστημα

Να θυμίσουμε πως το Yutu-2 έφτασε στη Σελήνη το 2019 με το Chang’e-4 lander και αποτελεί την πρώτη αποστολή των Κινέζων στη σκοτεινή πλευρά της Σελήνης. Μέσα σε αυτά τα τρία χρόνια το Yutu-2 έχει διασχίσει πάνω από ένα χιλιόμετρο χρησιμοποιώντας το ραντάρ του για να αποκαλύψει τι υπάρχει στο υπέδαφος.

©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved