Μινιατούρα του Iron Man έρχεται να μας σώσει από φυσικές καταστροφές

Δεν έχουμε αποφασίσει αν μοιάζει τρομακτικό ή χαριτωμένο, αλλά το σίγουρο είναι θα σώσει ζωές.

Μια ομάδα επιστημόνων στην Ιταλία με ειδίκευση στη ρομποτική έφτιαξαν ένα ρομπότ που μπορεί να βοηθήσει μετά από μια φυσική καταστροφή. Το iCub, όπως ονομάζεται, είναι ένα ανθρωποειδές ρομπότ ύψους ενός μέτρου, σαν ένα παιδί 5 ετών δηλαδή, και το πραγματικό του χάρισμα είναι ότι μπορεί να πετάει ακριβώς σαν τον Iron Man.

Αυτό επιτυγχάνεται μέσω ενός jet pack στην πλάτη του και μπορεί να προσαρμόζει την πορεία του με μίνι jets στις παλάμες του, ακριβώς όπως ο Tony Stark όταν βάζει τη γυαλιστερή του πανοπλία. Το μικρό και θαυματουργό αυτό ρομπότ μπορεί επίσης να περπατάει ή να μπουσουλάει, ανάλογα με το τερέν. Ο συνδυασμός των δυνατοτήτων και του μεγέθους του το κάνει ιδανικό για να προσεγγίσει σημεία που είναι αδύνατο για την ΕΜΑΚ ή ένα drone. 

 

 

Τα χέρια του έχουν αναπτυχθεί με πρότυπο τα ανθρώπινα κι έτσι μπορεί να χειριστεί μια σειρά από υπάρχοντα εργαλεία εξαλείφοντας την ανάγκη νέου εξοπλισμού. Ο προγραμματισμός του iCub γίνεται με Open Source κώδικα κι έτσι υπάρχει η δυνατότητα μιας παγκόσμιας συνεργασίας developers που θα το τελειοποιήσουν.

Η καταγωγή του iCub είναι από την Ιταλία και οι επιστήμονες του Ιταλικού Ινστιτούτου Τεχνολογίας θέλησαν να φτιάξουν έναν πολύτιμο σύμμαχο για τους σεισμούς που ως γνωστόν ταλαιπωρούν τη γειτονική χώρα. Χάρη στη διεθνή συνεργασία, αυτή τη στιγμή έχουν φτιαχτεί πάνω από 40 τέτοια ρομπότ και έχουν μοιραστεί σε ερευνητικά εργαστήρια στην Ευρώπη, τις ΗΠΑ, την Κορέα, τη Σιγκαπούρη, την Κίνα και την Ιαπωνία.

 

 

Κάθε χρόνο συμβαίνουν πάνω 300 φυσικές καταστροφές οι οποίες σκοτώνουν 90.000 συνανθρώπους μας και επηρεάζουν τις ζωές περίπου 160 εκατομμυρίων. Στόχος του iCub είναι να γεφυρώσει το χάσμα μεταξύ των διασωστών και των ρομπότ που ήδη χρησιμοποιούνται. Η σχεδόν ανθρώπινη εμφανισή του συνοδεύεται και από τεχνητό μαλακό δέρμα, στοιχεία που σε συνδυασμό με την ομοιότητα που έχει με ένα μικρό παιδί μπορούν να δώσουν ψυχολογική υποστήριξη στους εγκλωβισμένους μέχρι να ολοκληρωθεί η διάσωσή τους με ασφάλεια. 

 

 

Το 33 κιλών iCub είναι επίσης εφοδιασμένο με δύο κάμερες και μικρόφωνο για πλήρη επικοινωνία μεταξύ εγκλωβισμένων και διασωστών και εκτός από τα χέρια, έχει ευλύγιστο κορμό και περιστρεφόμενο κεφάλι. Τώρα εμάς δεν μας φαίνεται και πολύ χαριτωμένο όπως υποστηρίζουν οι επιστήμονες και μας φέρνει περισσότερο στην κούκλα του Τσάκι με δυνάμεις υπερήρωα, αλλά αφού είναι για καλό σκοπό θα του δώσουμε μια ευκαιρία να το συμπαθήσουμε.

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved