Τέλος στα γυαλιά πρεσβυωπίας, τώρα αρκεί ένα κολλύριο.

Κάποτε μπορεί να έβλεπες σαν γεράκι, τίποτα δεν ξέφευγε από το οπτικό σου πεδίο, ήσουν πραγματικά πολύ καλός στο να διακρίνεις κάτι από πολύ μακριά, πλέον όμως αυτό έχει κάπως μειωθεί όσο αφορά τις κοντινές αποστάσεις. Πιάνεις ένα βιβλίο ή μία εφημερίδα ή έστω ακόμη και το κινητό σου και δεν μπορείς να ξεκαθαρίσεις τι βλέπεις. Αυτό λέγεται πρεσβυωπία.

Όσο είμαστε νέοι, τα μάτια έχουν τεράστια προσαρμοστικότητα στην εστίαση. Και όταν η κόρη του οφθαλμού μικραίνει, τα αντικείμενα φαίνονται πιο καθαρά. Όσο όμως μεγαλώνουμε τα πράγματα αρχίζουν να αλλάζουν στο μάτι μας αλλά και στη ζωή μας.

 

 
 

Αυτή η δυνατότητα ωστόσο των ματιών να εστιάζουν, μειώνεται με την πάροδο του χρόνου. Αυτό είναι κάτι που πρέπει να το συνηθίσουμε δυστυχώς ή ευτυχώς.

Τι ακριβώς είναι αυτό το κολλύριο; Δες εδώ για να μάθεις:

 

 

Άλλωστε, όπως όλα τα όργανα του ανθρώπινου σώματος γερνάνε, έτσι συμβαίνει και με τα μάτια. Ήδη από την ηλικία των 40 ετών, η ελαστικότητα των οπτικών φακών μας και κατά συνέπεια η προσαρμοστικότητά τους χάνεται σταδιακά, καθιστώντας δύσκολη την ανάγνωση:

Μία τυπική ένδειξη πρεσβυωπίας – όπως λέει και η λέξη, γερασμένο μάτι. Αυτή είναι μία κατάσταση που φυσικά διορθώνεται με γυαλιά πρεσβυωπίας, πλέον όμως η επιστήμη μας έχει δώσει κάτι πολύ καλύτερο από τα απλά γυαλιά.

 

 
 

Τη λύση έδιναν μέχρι τώρα μόνο τα γυαλιά πρεσβυωπίας. Κι όμως, υπάρχει πλέον μία ακόμη εναλλακτική: Οι σταγόνες "Vuilty" θα μπορούσαν να αντικαταστήσουν τα γυαλιά – με άδεια κυκλοφορίας από την FDA (Food and Drug Administration) στις Ηνωμένες Πολιτείες. Σίγουρα όλο αυτό δεν θα αργήσει να έρθει και στη Ευρώπη και κατ’ επέκτασιν στη χώρα μας.

Το νέο αυτό σκεύασμα είναι σε θέση να διευκολύνει, έστω και για μερικές ώρες, τη ζωή όλων εκείνων που θέλουν να διαβάζουν δίχως γυαλιά πρεσβυωπίας. Αυτό είναι καλό γιατί όταν ξέρεις πως πρέπει να διαβάσεις κάτι από πολύ κοντά, απλά βάζεις αυτές τις θαυματουργές σταγόνες.

Δες εδώ περισσότερες πληροφορίες για αυτό το κολλύριο:

©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved