Τελικά τι διαφορετικό θα μας δώσει το Metaverse που δεν έκανε το Facebook;

Κάνουμε μία ανάλυση για το καινούριο πρόσωπο της επικοινωνίας μας.

Ήταν μεγάλη μέρα στη δουλειά και τώρα έχεις σχέδια για το βράδυ, μπορεί να θέλεις να δεις κάποιους φίλους ή τελικά να συναντάς τυχαία ανθρώπους που ίσως δεν ήθελες να τους δεις. Γενικά αυτή είναι η ζωή σου μόνο που τώρα με το Metaverse θα τα κάνεις όλα αυτά και δεν θα βγαίνεις καθόλου από το σπίτι.

Σου φαίνεται τρομακτικό όλο αυτό; Κι όμως αυτή θα είναι η πραγματικότητα μας σε λίγο καιρό. Στην ουσία αυτό είναι και το metaverse. Αυτό είναι και το όραμα του Zuckerberg. Να μπορούσε να ζούμε τις ζωές μας virtually. Μέσα δηλαδή από τα ειδικά διαμορφωμένα δωμάτια του metaverse.

Η πραγματικότητα θα υπάρχει σε ένα φάσμα που θα κυμαίνεται από τη φυσική έως την εικονική (VR), αλλά ένα σημαντικό κομμάτι του χρόνου μας θα το περνάμε κάπου μεταξύ αυτών των δύο, σε κάποια μορφή επαυξημένης πραγματικότητας (AR).

 

 

Το metaverse θα είναι στην ουσία αυτό που θα το κάνει πράξη. Μέσα από τα δωμάτια που θα προσφέρει αυτή η υπηρεσία θα μπορούμε να διαλέγουμε πως θα περάσουμε την ώρα μας, άλλοι δημιουργικά και άλλοι πιο ψυχαγωγικά ή και τα δύο.

 

 
 

Η επαυξημένη πραγματικότητα θα είναι ένα φυσιολογικό μέρος της καθημερινής μας ζωής. Οι εικονικοί σύντροφοι θα παρέχουν πληροφορίες, σχόλια, ενημερώσεις και συμβουλές σχετικά με θέματα που σας αφορούν, τόσο σε εικονικούς όσο και σε πραγματικούς χώρους. Αυτές οι πτυχές της πραγματικότητας δεν θα συγκρούονται, αλλά αντίθετα θα ενισχύουν η μία την άλλη.

Αντί λοιπόν να βλέπουμε το content εμείς απλά θα ζούμε μέσα του, θα υπάρχουμε μέσα στο ίδιο το περιεχόμενο του Metaverse.

 

 
 

Ακούγεται αρκετά τρομακτικό από την άλλη όμως είναι πολλοί εκείνοι που είναι περίεργοι να το δοκιμάσουν. Θα καλυτερεύσει άραγε όλο αυτό το πράγμα τις ζωές μας; Θα τις κάνει όντως πιο ποιοτικές; Αυτό ακόμη δεν μπορούμε να το ξέρουμε. Το μόνο σίγουρο είναι πως το Facebook έχει κάνει κάτι καλό στις ζωές μας. Μας έχει λύσει τα χέρια στην επικοινωνία μας.

Πλέον ο καθένας θα έχει το δικό του digital avatar κι έτσι κάπως θα κινείται μέσα στο metaverse.

Ένα άλλο πράγμα που ακούγεται για το Metaverse είναι πως θα χρειαζόμαστε να έχουμε κρυπτονόμισμα για να μπορούμε να κινούμαστε και να καταναλώνουμε μέσα στα δωμάτια του.

Ο χρόνος μόνο μπορεί να δείξει αν τελικά το Metaverse θα είναι κάτι καλό ή όχι.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved