Μπορούμε να πούμε πως έχουμε το δικό μας Armageddon δράμα μετά την άμυνα που στήνεται για την προστασία του πλανήτη.

Η αποστολή DART είναι ότι πιο κοντινό υπάρχει πλέον στην ταινία Armageddon. Ναι η NASA μόλις πέταξε στο διάστημα το πρώτο διαστημικό της όπλο κι όλα αυτά έτσι ώστε να καταφέρει να αλλάζει την πορεία αστεροειδών. Από τη μία πείραμα από την άλλη κάτι που μπορεί να εξελιχθεί σε πραγματικό όπλο, πράγμα που έχουμε δει κυριολεκτικά μόνο στις ταινίες.

 

 

Το ρομποτικό σκάφος DART εκτοξεύτηκε με ένα πύραυλο Falcon 9 της SpaceX. Στόχος της αποστολής είναι ο «βομβαρδισμός» ενός μικρού δορυφόρου αστεροειδούς ώστε να τον εκτρέψει ελαφρά από την τροχιά του. θυμάστε την ταινία με τον Bruce Willis έτσι δεν είναι; Δεν θυμίζει λίγο το ίδιο σενάριο;

Πέρα από την πλάκα όμως η NASA ξέρει τι κάνει.

 

 
 

Η NASA σε συνεργασία με την SpaceX μόλις εκτόξευσε μία από τις πιο ενδιαφέρουσες αποστολές στη σύγχρονη ιστορία του διαστήματος. Κανείς μέχρι τώρα δεν έχει επιχειρήσει κάτι τέτοιο. Ούτε καν οι Ρώσοι.

Ο Falcon 9 πύραυλος μετέφερε με επιτυχία στο διάστημα το σκάφος Double Asteroid Redirection Test (DART). Όπως αποκαλύπτει και η ονομασία, η NASA θα προσπαθήσει να προσκρούσει το DART στον αστεροειδή Δίμορφο, με σκοπό να διαπιστώσει πόσο μπορεί να αλλάξει η σύγκρουση την ταχύτητα και την τροχιά του.

 

 
 

Η NASA έχει αναγνωρίσει τουλάχιστον 23 αντικείμενα τα οποία μπορεί να συγκρουστούν με τη Γη μέσα στα επόμενα 100 χρόνια και η ανάπτυξη μία στρατηγικής άμυνας είναι κρίσιμη για την επιβίωση του ανθρώπινου είδους.

Ή τουλάχιστον έτσι υποστηρίζει η NASA…για να δούμε αν θα έχουμε εξελίξεις.

Δες εδώ πληροφορίες και εικόνες για την αποστολή DART:

©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved