Αμερική και Ηνωμένο Βασίλειο ενώνουν δυνάμεις στον ιντερνετικό πόλεμο

Ενάντια στον μεγαλύτερο κίνδυνο που έχει έδρα στη Ρωσία και την Κίνα. Άλλος ένα Ψυχρός πόλεμος;

Είναι γνωστή η κόντρα της Αμερικής με τη Ρωσία από πολύ παλιά, πίσω από τον Ψυχρό Πόλεμο. Ποιος θα έχει τον έλεγχο του κόσμου κτλπ. Τα έχουμε δει στις ταινίες, τα ξέρουμε, δεν χρειάζεται να τα λέμε συνέχεια. Είναι μία ιστορία όμως που συνεχίζεται και στην καινούρια εποχή, των υπολογιστών και του ίντερνετ.

ΗΠΑ και Ηνωμένο Βασίλειο ανακοίνωσαν τη στενότερη μεταξύ τους συνεργασία για επιβολή κυρώσεων στους αντιπάλους τους στον κυβερνοχώρο. Οι αντίπαλοι τους φυσικά δεν είναι άλλοι από την Κίνα και κυρίως τη Ρωσία.

 

 

Μάλλον ο ψυχρός πόλεμος συνεχίζεται κι εμείς δεν το έχουμε πάρει χαμπάρι.

Οι δύο χώρες θα απαντήσουν “στις ολοένα και αυξανόμενες απειλές με το πλήρες εύρος των δυνατοτήτων τους”. Με λίγα λόγια εκεί έξω στο ίντερνετ υπάρχει ένας κανονικός πόλεμος κι εμείς δεν έχουμε μυριστεί τίποτα.

 

 
 

Οι “αντίπαλοι” δεν κατονομάστηκαν αλλά η ανακοίνωση έλαβε χώρα σε μία περίοδο που γίνεται διαρκώς λόγος για ransomware επιθέσεις που έχουν έδρα τη Ρωσία. Η αλήθεια είναι πως έχει ξεφύγει η κατάσταση με τους χάκερ και τις virtual ληστείες ανθρώπων και καρτών.

 

 
 

Στην ετήσια συνάντηση των αρχηγών των επιτελείων των δύο χωρών, οι δύο εκατέρωθεν στρατηγοί κατέστρωσαν σχέδιο κοινής απάντησης και αποτροπής νέων απειλών στον κυβερνοχώρο. Μπορεί στα χαρτιά Αμερική και Ηνωμένο Βασίλειο να είναι οι κύριες δυνάμεις του κόσμου, στον κυβερνοχώρο όμως τα πράγματα έχουν άλλο πρόσημο.

Η στρατηγική θα περιλαμβάνει καθημερινές επιχειρήσεις στον κυβερνοχώρο για να καταστήσουν τη λειτουργία αντίπαλων ομάδων δυσκολότερη, αποτρέποντας ransomware επιθέσεις και καταστρέφοντας τις υποδομές των ransomware ομάδων.

πηγή



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved