Πρόβατα είναι οι νέοι εργάτες σε αυτοκινητοβιομηχανία

4.000 άνθρωποι θα δουλέψουν μαζί με 50 πρόβατα και ο λόγος είναι πολύ σημαντικός.

Δεν υπάρχει εργοστάσιο που να μην προσπαθεί να μειώσει το αποτύπωμα άνθρακα που αφήνει και η αυτοκινητοβιομηχανία δεν μπορούσε να αποτελεί εξαίρεση. Ειδικά αν σκεφτούμε το πόσο ζεστά έχουν πάρει όλες οι μεγάλες εταιρείες το θέμα της ηλεκτροκίνησης και τη δέσμευσή τους να εγκαταλείψουν τους κινητήρες εσωτερικής καύσης πολύ πριν τις κρατικές προθεσμίες.

 

 

Γι’αυτόν ακριβώς τον λόγο η VW έχει εγκαταστήσει ένα τεράστιο ηλιακό πάρκο στο εργοστάσιό της στο Tennessee. Είναι το μεγαλύτερο ηλιακό πάρκο αυτοβιομηχανίας στην Αμερική. Αποδίδει 9,5 MW, ένα ποσό ενέργειας που αρκεί για το 12,5% της ενέργειας που απαιτεί το εργοστάσιο για τη λειτουργία του. Τα ηλιακά πάνελ θεωρούνται μια από τις καλύτερες εναλλακτικές πηγές ενέργειας κυρίως επειδή δεν έχουν μεγάλες ανάγκες συντήρησης σε σχέση με άλλες, όμως μια μικρή φροντίδα τη χρειάζονται και κάπου εκεί έρχονται οι νέοι τετράποδοι υπάλληλοι της VW.

 

 

H εκτενής αυτή εγκατάσταση ηλιακών πάνελ απαιτεί στατικότητα από το έδαφος και για να αποφευχθεί η διάβρωσή του απαιτείται βλάστηση. Μια βλάστηση η οποία δεν πρέπει να είναι και ανεξέλεγκτη γιατί υπάρχει ο κίνδυνος να δημιουργεί σκιά στα πάνελ και να μειώνει την απόδοσή τους. Τα πρόβατα γνωρίζουν το σωστό μήκος που πρέπει να έχει η βλάστηση για να μην «ενοχλεί» την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας.

Σύμφωνα με τους υπεύθυνους της VW, τα πρόβατα είναι τέλειες χλοοκοπτικές μηχανές. Είναι πολύ οικονομικά στη συντήρησή τους, χρησιμοποιούν τα πάνελ για στέγη και προστασία από τα στοιχεία της φύσης και λιπαίνουν φυσικά τη βλάστηση μειώνοντας ακόμα περισσότερο το κόστος της εγκατάστασης. 

 

 

Οι συμβατικές χλοοκοπτικές μηχανές δεν μπορούν να πάνε σε όλα τα δυσπρόσιτα σημεία με την ευκολία που μπορούν τα πρόβατα, ενώ κι αυτές με τη σειρά τους επιβαρύνουν το περιβάλλον με τη λειτουργία τους. Μάλιστα εκτός από τα πρόβατα, στο πάρκο θα κυκλοφορούν και μερικά γαϊδουράκια με στεντόρεια φωνή με αποστολή να προειδοποιούν σε περίπτωση επίθεσης από άλλα άγρια ζώα. 

Τα πρόβατα είναι γενικά τα αγαπημένα «χλοοκοπτικά» μηρυκαστικά για αυτή τη δουλειά καθώς στο παρελθόν έχουν δοκιμαστεί για την εν λόγω θέση εργασίας και τα κατσίκια, αλλά δεν πέρασαν στην επόμενη φάση. Η ατίθαση φύση τους δεν τα περιόριζε μόνο στην κατανάλωση των χόρτων, αλλά τα ανάγκαζε να σκαρφαλώνουν και στα πάνελ με αποτέλεσμα να προκαλούν ζημιές.       

   



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved