Τι είναι το «δάχτυλο του smartphone» και πώς μπορείς να απαλλαγείς από αυτό

Το μικρό μας δαχτυλάκι αναλαμβάνει να σηκώσει το βάρος του κινητού μας και αυτό μπορεί να εξελιχθεί σε κάποια παραμόρφωση.

Για ρίξε μια ματιά στα μικρά σου δάχτυλα, παρατηρείς κάποια αλλοίωση, κάτι σαν μικρό βαθούλωμα; Αυτός είναι η νέα ανησυχία των ορθοπεδικών καθώς ο τρόπος με τον οποίο πολλοί από εμάς κρατάμε το κινητό, επηρεάζει τα δάχτυλά μας. Η παραμόρφωση αυτή δεν έχει κάποιο επίσημο όνομα και στην Αμερική είναι απλά γνωστό ως το  “smartphone pinkie”, αλλά είναι μια μυοσκελετική πάθηση που τώρα αρχίζει να μελετάται.

 

 

Αυτό που τώρα μπορεί να μοιάζει με ένα αθώο σημάδι, μπορεί να εξελιχθεί σε κάτι σοβαρότερο. Αυτό γιατί πιέζονται τα νεύρα και μέσω των τενόντων μπορεί να προκληθεί πόνος σε ολόκληρο το χέρι μακροπρόθεσμα. Η κάμψη η οποία μπορεί να δημιουργηθεί στο μικρό δάχτυλο μπορεί να αποκτήσει μόνιμα χαρακτηριστικά και μοιάζει με τα δάχτυλα των παιδιών που παραμορφώνονται από λάθος πιάσιμο του μολυβιού και του πιρουνιού.

Εκτός από πόνο, πρήξιμο και δημιουργία φλεγμονής, μπορεί να κάνει χειρότερα τα συμπτώματα της αρθρίτιδας και της τενοντίτιδας, άρα είναι κάτι που πρέπει να πάρεις στα σοβαρά. Μέχρι τώρα ξέραμε ότι η εξάρτησή μας από τα smartphones μπορεί να δημιουργήσει ψυχολογικά προβλήματα, όμως τώρα πια ξέρουμε ότι μπορεί οδηγήσει και σε σωματικά.   

 

 

Τα κινητά μεγαλώνουν συνέχεια και αποκτούν ολοένα και περισσότερες, πιο απαραίτητες λειτουργίες. Τα χέρια μας δεν μπορούν να προσαρμοστούν σε αυτές τις αλλαγές και δυστυχώς το μόνο που κάνουμε αυτή τη στιγμή είναι να παριστάνουμε ότι δεν βλέπουμε το πρόβλημα. 

Η εύκολη λύση θα ήταν να σταματήσουμε να χρησιμοποιούμε τόσο πολύ το κινητό μας, αλλά ας μη γελιόμαστε, αυτό είναι το πιο δύσκολο πράγμα να γίνει. Μπορούμε όμως να χρησιμοποιούμε με καλύτερο τρόπο το κινητό μας. Κάθε φορά που νιώθουμε να πρήζεται κάποιο από τα δάχτυλά μας, καλό είναι να κάνουμε ένα μικρό διάλειμμα και να τα τεντώνουμε. Μια άλλη κακή συνήθεια είναι το σκρολάρισμα με τον αντίχειρα ενώ κρατάμε το κινητό με το ένα χέρι, αυτό ρίχνει όλο το βάρος στο μικρό δάχτυλο. Είναι καλύτερο να το κρατάμε και με τα δύο χέρια ή να σκρολάρουμε με τον δείκτη.

 

  



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved