Θα μπορείς να φοράς Nike στην εικονική πραγματικότητα του Metaverse

Στο αμερικανικό γραφείο ευρεσιτεχνιών κατατέθηκε η αίτηση της Nike που αφορά «εικονικά προϊόντα» γιατί θα φροντίζουμε για την εμφάνισή μας και στο παράλληλο σύμπαν του Mark Zuckerberg.

Μπορεί οι περισσότεροι από εμάς να μην έχουμε καταλάβει ακόμα τι φιλοδοξεί να πετύχει ο ισχυρός άντρας του facebook με τη δημιουργία του metaverse και τον κόσμο εικονικής πραγματικότητας τον οποίο μας ετοιμάζει, όμως εταιρείες κολοσσοί όπως η Nike έχουν ξεκινήσει ήδη να ετοιμάζονται για τη νέα εποχή που έρχεται.

 

 

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Bloomberg, η Nike έχει καταθέσει μέχρι τώρα 7 αιτήσεις για πατέντες στο US Patent and Trademark Office για να κατοχυρώσει το swoosh logo, το Jumpman, το σλόγκαν Just Do It κλπ. Στις πατέντες αναφέρεται ότι σήματα θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε σε εικονικά προϊόντα που θα μπορούν να «κατέβουν» και να αποθηκευτούν για χρήση σε περιβάλλον εικονικής πραγματικότητας.

 

 

Επίσημα το Metaverse δεν αναφέρεται κάπου, ούτε κάποιο άλλο περιβάλλον εικονικής πραγματικότητας, αλλά είναι εμφανές ότι αυτός είναι στόχος και μάλιστα η γενική περιγραφή για περιβάλλον εικονικής πραγματικότητας είναι για να κατοχυρωθούν τα δικαιώματα ακόμα και σε πιθανούς ανταγωνιστές του Metaverse.

Οι πατέντες δεν έχουν εγκριθεί ακόμα, αλλά αυτό σύμφωνα με το Bloomberg είναι μόνο θέμα χρόνου μιας και η Nike δεν είναι η πρώτη φορά που κατοχυρώνει ρούχα και παπουτσια σε ψηφιακή μορφή. Οι παίκτες του Fortnite μπορούν ήδη να «ντύσουν» τους χαρακτήρες τους με ρούχα της Nike και η εισαγωγή τους στον κόσμο της εικονικής πραγματικότητας ήταν το επόμενο λογικό βήμα. 

 

 

Τα όρια videogame, εικονικής πραγματικότητας και πραγματικής ζωής γίνονται όλο και πιο δυσδιάκριτα και σε λίγα χρόνια δεν ξέρουμε αν θα ζούμε όντως σε μια μορφή  Sims, αλλά τουλάχιστον θα μπορούμε να φοράμε τα αγαπημένα μας sneakers.  

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved