Έρχεται στην Ελλάδα το δορυφορικό ίντερνετ του Elon Musk

Η Starlink ήδη είναι στις διαπραγματεύσεις για τις κεραίες.

Πλέον ο Elon Musk έχει κατακλύσει όχι μόνο το ίντερνετ αλλά και τις ζωές μας. το ίντερνετ που προσφέρει η εταιρία του Starlink έρχεται στην Ελλάδα σε πολύ λίγο καιρό.

«Ανοίγει» ο δρόμος για τη λειτουργία του δορυφορικού ίντερνετ ευρείας χρήσης στην Ελλάδα έπειτα από Κοινή Υπουργική Απόφαση που συνυπέγραψαν ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Θοδωρής Λιβάνιος και ο υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Νίκος Ταγαράς.

 

 
 

Συγκεκριμένα, ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Θοδωρής Λιβάνιος και ο υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Νίκος Ταγαράς συνυπέγραψαν την ΚΥΑ με την οποία ανοίγει ο δρόμος για τη λειτουργία του δορυφορικού ίντερνετ ευρείας χρήσεως στην Ελλάδα.

 

 
 

Για το ζήτημα είχε προηγηθεί εισήγηση της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ).

Ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης είχε δηλώσει προ ημερών ότι «οι πάροχοι κάνουν επενδύσεις σε οπτική ίνα, όμως πλέον έρχεται και το δορυφορικό ίντερνετ, το οποίο θα είναι ανταγωνιστικό σε αυτήν».

 

 
 

Σύμφωνα με τον κ. Πιερακκάκη, με την ΚΥΑ δίνεται το πράσινο φως σε παρόχους όπως η Starlink του Elon Musk να εκπέμψουν στην Ελλάδα και να παρέχουν υπηρεσίες. «Είναι πολύ σημαντικό για περιοχές που δεν έχουν καλή κάλυψη» είχε τονίσει σχετικά ο υπουργός, επισημαίνοντας ότι οι δορυφορικές υπηρεσίες θα είναι διαθέσιμες εντός του 2021.

Εμείς περιμένουμε να δούμε πότε θα βάλουμε αυτό το δορυφορικό ίντερνετ…έχουμε βαρεθεί αυτό το αργό το δικό μας.

Δες εδώ ποιος είναι ο Elon Musk:©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved