Έρευνα: Τι θα κάναμε αν βρίσκαμε όντως εξωγήινη ζωή στο διάστημα;

Η NASA μας εξηγεί γιατί η γενιά μας μπορεί να είναι η «τυχερή».

Μπορεί να βλέπουμε πολλές ταινίες και να ξέρουμε σχεδόν τα πάντα για τους υποτιθέμενους εξωγήινους από την άλλη όμως δεν έχουμε ιδέα για το τι θα κάναμε αν όντως ανακαλύπταμε μία άλλη φυλή πλασμάτων εκεί έξω στο αχανές σύμπαν. Αυτό το ενδεχόμενο πλέον η NASA δεν το αποκλείει καθόλου.

Σύμφωνα με έρευνα που έγινε πρόσφατα υπάρχει μεγάλη περίπτωση να βρούμε εξωγήινη ζωή στο σύμπαν και μάλιστα πολύ σύντομα.

 

 

Οι ερευνητές τονίζουν πως η ανακάλυψη εξωγήινης ζωής μπορεί να μην είναι μία απλή και ξεκάθαρη υπόθεση - ένα ναι ή όχι - και πως θα προέλθει από μία διαρκώς εξελισσόμενη διαδικασία επιστημονικής έρευνας την οποία πρέπει να καταλάβει ο απλός κόσμος.

 

 
 

Σίγουρα η επιστήμη κάνει ότι μπορεί για να εξαπλωθεί ό άνθρωπος πέρα από τη Γη αλλά το να βρούμε εξωγήινους είναι κάτι παραπάνω από περίπλοκο.

Η ιστορία περιλαμβάνει πολλούς ισχυρισμούς εύρεσης ζωής οι οποίοι αργότερα αποδείχτηκαν αναληθής ή ψευδείς υπό το πρίσμα δυαδικών όρων, ναι ή όχι. Τώρα όμως ήρθε η ώρα να αντιμετωπίσουμε την αλήθεια. Το να βρούμε εξωγήινους δεν είναι κάτι απλό.

 

 
 

Αντιθέτως πρέπει να χαρακτηρίσουμε την αναζήτηση ζωής ως μία διαρκώς εξελισσόμενη προσπάθεια, να μεταφέρουμε την αξία των παρατηρήσεων οι οποίες μπορεί να υπονοούν την ύπαρξη αλλά δεν την ορίζουν και να δώσουμε έμφαση πως τα ψευδή στοιχεία και τα αδιέξοδα είναι αναμενόμενο μέρος αυτής της υγιούς επιστημονικής διαδικασίας.

Δες εδώ για να δεις τι προσπάθειες κάνει η NASA για την εξάπλωση του ανθρώπου στο σύμπαν:



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved