Είναι τελικά τo metaverse το μέλλον του Facebook;

O Zuckerberg έχει ήδη επενδύσει 10 δις δολάρια σε αυτό.

Το Facebook ανακοίνωσε μόλις προ ημερών ότι θα προσλάβει 10.000 άτομα στην Ευρώπη για να αναπτύξουν το "metaverse", που ορισμένοι θεωρούν ως το μέλλον του Διαδικτύου.

Τι είναι όμως ακριβώς;

Το Facebook πιστεύει ακράδαντα πως το metaverse είναι το μέλλον, ένας εικονικός χώρος στον οποίο θα μπορούν να βρίσκονται ψηφιακά τα avatars των χρηστών για να διασκεδάζουν, να εργάζονται και άλλα.

 

 

Για έναν άσχετο, η έννοια μπορεί να μοιάζει με μια έκδοση της Εικονικής Πραγματικότητας (VR) - αλλά οι ειδικοί πιστεύουν ότι το metaverse θα μπορούσε να είναι το μέλλον του Διαδικτύου.

 

 
 

Ωστόσο, υπάρχει ένας τεράστιος ενθουσιασμός για το metaverse ανάμεσα στους πλούσιους επενδυτές και τις μεγάλες εταιρείες τεχνολογίας, και κανείς δεν θέλει να μείνει πίσω αν αποδειχθεί να είναι πράγματι το μέλλον του Διαδικτύου.

Στην πραγματικότητα, η πεποίθηση είναι πως το metaverse θα μπορούσε να είναι για την Εικονική Πραγματικότητα αυτό που είναι το σύγχρονο smartphone για τα πρώτα τεράστια κινητά τηλέφωνα της δεκαετίας του 1980.

 

 
 

Μάλιστα σκοπεύει να επενδύσει μόνο αυτή τη χρονιά $10 δισεκατομμύρια στο Facebook Reality Labs, το τμήμα που θα αναπτύξει το metaverse με AR και VR hardware, software και περιεχόμενο.

Οι φήμες για τους ψηφιακούς κόσμους και την επαυξημένη πραγματικότητα εμφανίζονται κάθε λίγα χρόνια, αλλά συνήθως πεθαίνουν.

Δες εδώ πως θα μοιάζει το μέλλον του Facebook:



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved