Το Apple CarPlay θέλει να ελέγξει πλήρως το αυτοκίνητό σου

Με το κωδικό όνομα “Ironheart” σκοπεύει να βγάλει εκτός παιχνιδιού τo Android σε ό,τι αφορά τα αυτοκίνητα.

Σύμφωνα με άρθρο του Bloomberg η Apple ετοιμάζει μια συνολική αναβάθμιση του υπάρχοντος CarPlay μέσω του οποίου θα μπορεί ο οδηγός να ελέγξει την ταχύτητα, το ραδιόφωνο, τον κλιματισμό, μέχρι και τη ρύθμιση των καθισμάτων. 

 

 

Προκειμένου να πετύχει αυτό το φιλόδοξο σχέδιο του τεχνολογικού κολοσσού, δεν φτάνει μόνο να φτιάξει αυτό το περίπλοκο λογισμικό, αλλά να συνεργαστεί και με τις μεγάλες αυτοκινητοβιομηχανίες. Η συμβατότητα αυτού του συστήματος ίσως αποδειχθεί και το πιο δύσκολο κομμάτι του εγχειρήματος. 

Η δυσκολία έγκειται στο γεγονός ότι κάποιοι κατασκευαστές βλέπουν την Apple ως πιθανό ανταγωνιστή τους επειδή διακαής πόθος της Apple είναι να φτιάξει το δικό της αυτοκίνητο. Από την άλλη το ενδεχόμενο ενός αυτοκινήτου με τα σήματα της Apple γίνεται ολοένα και πιο δύσκολο με το Ironheart για κάποιους να αποτελεί τον αντικαταστάτη του Apple Car.

 

 

Μέχρι τώρα η Apple τρέχει το CarPlay, παρόμοιο με το Android Auto. Και τα δύο συστήματα προσφέρουν έλεγχο και συνδεσιμότητα του συστήματος infotainment του αυτοκινήτου με το smartphone ή το tablet του οδηγού, όμως το Ironheart θα ήθελε να φέρει την επανάσταση με καθολικό έλεγχο του αυτοκινήτου. 

Τώρα δεν έχουμε παρά να περιμένουμε την απάντηση του Android Auto.    

 

  



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved