Έρευνα: Γιατί δεν πρέπει να φοράς τα ακουστικά σου όλη τη μέρα;

Κι όμως τα αυτιά έχουν κι αυτά τις απαιτήσεις τους.

Πόσες φορές δεν έχεις πιάσει τον εαυτό σου να φοράει όλη τη μέρα τα ακουστικά ενώ είσαι στη δουλειά και στο γραφείο; Αυτό σύμφωνα με τους επιστήμονες είναι κάτι το απαράδεχτο.

Οι πωλήσεις των ασύρματων ακουστικών έχουν εκτοξευθεί τα τελευταία χρόνια, με την Apple μόνο να αναφέρει πωλήσεις 100 εκατομμυρίων AirPods για το 2020. Από την άλλη όμως πρέπει να κοιτάξουμε και την υγεία μας.

 

 

Σε αντίθεση με τα ενσύρματα ακουστικά, τα ασύρματα μας αποδεσμεύουν από το κινητό μας, με αποτέλεσμα όμως να τα φοράμε για μεγαλύτερα χρονικά διαστήματα. Δεν είναι όμως τόσο καλά όσο νομίζουμε πως είναι.

 

 
 

Για αυτό ίσως να έχετε παρατηρήσει πως τα αυτιά σας γεμίζουν πιο εύκολα με κερί. Είναι κάτι φυσιολογικό αυτό; Και τι συμβαίνει στα αυτιά μας όταν φοράμε ακουστικά; Το να φοράμε ακουστικά όλη μέρα είναι κάτι που δεν πρέπει να γίνεται σύμφωνα με τη επιστήμη.

 

 
 

Παρόλο που τα ασύρματα ακουστικά είναι σχετικά νέα στην αγορά, υπάρχουν ήδη αρκετές έρευνες γύρω από τη μακροχρόνια χρήση των ακουστικών βοηθημάτων σε ανθρώπους με προβλήματα ακοής, κάτι που σε πολλές περιπτώσεις έχει τον ίδιο μηχανισμό με τα ασύρματα ακουστικά που χρησιμοποιούμε.

Δύο ερευνητές του Bond University αποκάλυψαν τις επιπτώσεις από την διαρκή χρήση ακουστικών.

πηγή

Δες εδώ τι πρέπει να κάνεις με τα ακουστικά σου:



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved