To Google Maps θα σου κάνει και οικονομία στη βενζίνη

Έχουν φτάσει οι τιμές της βενζίνης στον Θεό; Η δημοφιλής εφαρμογή της Google θα σε βγάλει και από αυτή τη δύσκολη θέση.

Θυμάστε πώς ήταν η ζωή μας πριν το Google Maps; Ένας απέραντος λαβύρινθος σαν το Ψυχικό με συνεχείς ερωτήσεις σε περαστικούς, περίπτερα, ταξιτζήδες, μάντισσες και καφετζούδες. Τώρα το Google Maps δεν έρχεται σε βγάλει μόνο από την άβυσσο της αστικής ζούγκλας, αλλά να σώσει και το πορτοφόλι σου.

Για την ακρίβεια το Google Maps θέλει να μειώσει το αποτύπωμα άνθρακα που αφήνεις πίσω σου κάθε φορά που θέλεις να μετακινηθείς, αλλά ξέρεις πώς πάει αυτό, μιεώνεις το αποτύπωμα άνθρακα, μειώνεις την κατανάλωση βενζίνης, γλιτώνεις λεφτά.

 

 

Η οικονομία στην κατανάλωση καυσίμων είναι κοινός τόπος στα σύγχρονα αυτοκίνητα με ειδικά λογισμικά να υπολογίζουν σε πραγματικό χρόνο την κατανάλωση, αλλά και τρόπους για να τη μειώσεις λαμβάνοντας υπόψη τις συνθήκες του δρόμου και το οδηγικό σου στυλ. Η Google έρχεται να ελέγξει μία ακόμα παράμετρο, αυτή της πορείας που έχεις διαλέξει για τον προορισμό σου προσφέροντας ως default διαδρομή την πιο οικονομική σε κατανάλωση καυσίμου.

 

 

Μέχρι τώρα το Google Maps υπολόγιζε την κίνηση και την απόσταση για να προσφέρει ως default επιλογή την πιο γρήγορη σε χρόνο διαδρομή. Τώρα θα υπολογίζει και άλλα στοιχεία όπως την κλίση του οδοστρώματος και άλλα δεδομένα. Στην περίπτωση που η πιο σύντομη διαδρομή δεν είναι η πιο οικολογική, θα προτείνει την οικολογική και μάλιστα θα δίνει και τα ποσοστά οικονομίας που θα κάνεις αν την επιλέξεις σε σχέση με κάποια άλλη εναλλακτική διαδρομή.

 

 

Μπορεί τα ποσοστά οικονομίας που εξασφαλίζουν οι οικολογικές διαδρομές να μοιάζουν πολύ χαμηλά ως ποσοστά, και να νομίζεις ότι δεν γλιτώνεις και τίποτα με μια μείωση της τάξης του 5%, αλλά το σύνολο τέτοιων μικρών εξοικονομήσεων σε ατομικό και συλλογικό επίπεδο, δεν θα αργήσουν πολύ να αποδώσουν καρπούς στην τσέπη μας και στο περιβάλλον.

Μάλιστα η συγκεκριμένη πρωτοβουλία της Google εντάσσεται σε ένα γενικότερο πλαίσιο οικολογικών πρωτοβουλιών. Ήδη από το 2007 έχει καταφέρει να έχει μηδενικό αποτύπωμα άνθρακα και μέχρι το 2030 ο στόχος της είναι να μην έχει την παραμικρή εξάρτηση από ορυκτά καύσιμα. 

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved