Σύντομα θα μπορούμε να συνδυάζουμε εικόνες με κείμενο στο Google search

Η χρήση τεχνητής νοημοσύνης θα «διαβάζει» τις εικόνες κάνοντας το ψάξιμο ακόμα πιο εύκολο.

Ένα από τα πιο χρονοβόρα project της Google είναι σχεδόν έτοιμο για το κοινό και αναμένεται να το χρησιμοποιήσουμε μέσα στους επόμενους μήνες. Η εφαρμογή Lens έχει υποστεί εκτεταμένη αναβάθμιση και με τη χρήση τεχνητής νοημοσύνης θέλει να κάνει πολύ πιο ακριβείς της αναζητήσεις μας. Αυτό θα επιτευχθεί μέσω της ταυτόχρονης χρήσης της κάμερας του κινητού μαζί με κείμενο.

 

 

Η ιδέα πίσω από το νέο Lens είναι απλή, με το κινητό θα φωτογραφίζεις κάτι, πχ το καζανάκι που στάζει και στη συνέχεια θα πληκτρολογείς «πώς φτιάχνεται;». Θα μπορείς να φωτογραφίζεις ένα πουκάμισο και στη συνέχεια να συμπληρώνεις «παπούτσια που ταιριάζουν με αυτό» και θα σου εμφανίζει καλαίσθητους χρωματικούς συνδυασμούς.

 

 

Αυτό το αναβαθμισμένο search θα είναι εφικτό σε 75 γλώσσες στην αρχή και δουλεύεται από 2019. Συνεχώς εμπλουτίζεται με νέα δεδομένα  και φωτογραφίες και η τεχνητή του νοημοσύνη γίνεται ολοένα και πιο «έξυπνη». 

Αυτή η λειτουργία του Lens εντάσσεται σε μια ευρύτερη πλατφόρμα με το όνομα Multitask Unified Model η οποία σκοπεύει να διασταυρώσει πολλές, διαφορετικές μεταξύ τους, τεχνολογίες για μια πιο ολοκληρωμένη εμπειρία που δεν θα περιλαμβάνει μόνο τις αναζητήσεις μας στο διαδίκτυο.

Στην επόμενη φάση αναμένεται να αξιοποιηθεί η τεράστια βάση δεδομένων του YouTube ώστε να εμπλουτιστεί η αναζήτηση και με παρόμοια βίντεο και tutorials με βάση την περιγραφή που έχουν. Τα αργά, αλλά σταθερά, βήματα που γίνονται στον τομέα της τεχνητής νοημοσύνης δεν οφείλεται σε κάποια αδυναμία της Google, αλλά είναι συνειδητή. 

 

 

Προκειμένου να μην υπάρχουν αρνητικά πισωγυρίσματα και ηθικά ζητήματα ως προς τη χρήση της γλώσσας, η τεχνητή νοημοσύνη της google αναπτύσσεται με ένα παρόμοιο σύστημα που αφορά τη βιοηθική όταν μιλάμε για έρευνα στον τομέα της ιατρικής. 

Μάλιστα η εξέλιξη αυτή παρακολουθείται και από το αμερικανικό κογκρέσο σε μια προσπάθεια να μείνει ο αλγόριθμος όσο το δυνατόν πιο φιλικός και αποτελεσματικός για τους χρήστες.     

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved