O πιο μικρός επεξεργαστής κόσμου μπορεί και να πετάξει

Tο μικρότερο ανθρώπινο ιπτάμενο κατασκεύασμα.

Έχουμε ακούσει πολλά πράγματα στη ζωή μας μέχρι σήμερα και μερικά από αυτά ήταν πραγματικά απίστευτα. Τώρα όμως αυτό το νέο που μόλις μας ήρθε, απλά δεν είναι δυνατόν να το πιστέψουμε με τίποτα. Είναι κάτι εντελώς ασύλληπτο. Ναι, μιλάμε για έναν ιπτάμενο επεξεργαστή!

Θα αναρωτιέσαι τι είναι αυτό το πράγμα, από την άλλη όμως εμείς ένα έχουμε να σου πούμε, είναι ότι πιο μικρό έχει κατασκευαστεί από ανθρώπινο χέρι το οποίο είναι σε θέση να πετάει την ίδια στιγμή.

 

 
 

Ερευνητές από τις ΗΠΑ και άλλες χώρες (Κίνα, Ν. Κορέα, Βρετανία) σμίκρυναν έναν ηλεκτρονικό μικροεπεξεργαστή (τσιπάκι) στο μέγεθος ενός κόκκου άμμου και επιπλέον του πρόσθεσαν φτερά, δίνοντας του έτσι τη δυνατότητα πτήσης και δημιουργώντας το μικρότερο ιπτάμενο ανθρώπινο κατασκεύασμα μέχρι σήμερα.

 

 
 

Έχει το μέγεθος ενός κόκκου άμμου. Όσο κι αν δεν το πιστεύεις τόσο εμείς σου λέμε πως είναι πέρα για πέρα αλήθεια. Ναι οι Κινέζοι τα κατάφεραν ξανά να τους ξεπεράσουν όλους στην τεχνολογία. Σκεφτείτε κάτι τέτοιο να χρησιμοποιηθεί για πολεμικούς και κατασκοπευτικούς σκοπούς. Δεν είναι λίγο τρομακτικό;

 

 
 

Τέτοιο αντικείμενο τεχνολογίας σίγουρα δεν έχει δει ποτέ ξανά στη ζωή σου. Είναι πραγματικά σαν ένας κόκκος άμμου.

Οι μηχανικοί, με επικεφαλής τον καθηγητή της Σχολής Μηχανικών Τζον Ρότζερς του Πανεπιστημίου Northwestern του Ιλινόις των ΗΠΑ, οι οποίοι έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό «Nature», πιστεύουν ότι μελλοντικά τέτοιες συσκευές (microfliers) θα χρησιμοποιούνται για διάφορες εργασίες, όπως η μέτρηση της ρύπανσης της ατμόσφαιρας και γενικότερα του περιβάλλοντος, η ανίχνευση παθογόνων μικροοργανισμών στον αέρα, οι παρατηρήσεις κινήσεων ανθρώπων στο έδαφος κ.ά.

Δες εδώ πως μοιάζει ο πιο μικρός επεξεργαστής του κόσμου:



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved