Χτυπάμε παλαμάκια που θα έχουμε κοινό φορτιστή για όλες τις συσκευές

Ακούγονται πολύ έντονα αυτές οι φήμες και στην Apple «βράζουν» με την Κομισιόν.

Φαίνεται πως η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει σχέδια σχετικά με την πολιτική της Apple να βάζει άλλες θύρες στα τηλέφωνα της. Επιθυμεί να έχουν όλα τα iPhone κοινές θύρες με όλα τα τηλέφωνα εκεί έξω. Δηλαδή τις θύρες USB-C.

Η ίδια η οδηγία δεν έχει ψηφιστεί ακόμη, αλλά το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο έχει ήδη ψηφίσει υπέρ της ιδέας της προσαγωγής ενός τυποποιημένου φορτιστή, πράγμα που σημαίνει ότι αναμένεται να εγκριθεί. Οι κατασκευαστές θα έχουν στη διάθεσή τους 24 μήνες μετά την έκδοση της οδηγίας να προβούν σε αλλαγές στις συσκευές τους.

 

 

Αυτό σημαίνει πως η ΕΕ έχει αποφασίσει πλέον να κάνει όλους τους φορτιστές το ίδιο, κάτι το οποίο είναι σωστό. Μετά το iPhone 13 θα δούμε τις συσκευές της Apple να έχουν τον φορτιστή με θύρα USB C. Έτσι θα πραγματοποιηθεί η ομοιομορφία σε όλα τα κινητά της αγοράς παγκοσμίως. 

 

 
 

Η εταιρεία που προφανώς επηρεάζεται από αυτή την αλλαγή θα είναι η Apple, η οποία χρησιμοποιεί USB-C σε πολλές από τις συσκευές της, αλλά συνεχίζει να χρησιμοποιεί τους δικούς της φορτιστές Lightning σε smartphones. Η Apple δεν έχει ακόμη σχολιάσει τα σχέδια.

 

 
 

Φυσικά, το χρονοδιάγραμμα που εμπλέκεται σημαίνει ότι οι τρέχουσες συσκευές της Apple θα συνεχίσουν να χρησιμοποιούν καλώδια Lightning — αλλά είναι εφικτό το iPhone 13 να είναι ένα από τα τελευταία προϊόντα που χρησιμοποιούν τον ιδιόκτητο φορτιστή. Οπότε μάλλον σιγά σιγά θα πρέπει να συνηθίσουμε πως όλοι μας θα έχουμε τον ίδιο φορτιστή ακόμη κι αν έχουμε iPhone.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved