Άξιζε το νέο iOS 15 μόνο και μόνο για αυτή την καινοτομία

Το νέο λογισμικό για τα κινητά της Apple έχει πλήθος νέων λειτουργιών, όμως αυτή που προσττεύει την ιδιωτικότητά μας είναι η καλύτερη. 

Με το νέο iOS 15 ακούμε καλύτερα μουσική, απολαμβάνουμε περισσότερο τις βιντεοκλήσεις με τα αγαπημένα μας πρόσωπα και διαχειριζόμαστε επιτέλους αποτελεσματικά τις ειδοποιήσεις που προσπαθούν να μας τρελάνουν. Αλλά έχει κι άλλα που μαθαίνουμε σιγά-σιγά καθώς το περιεργαζόμαστε, όπως το ποιες εφαρμογές μας κατασκοπεύουν. 

 

 

Η συλλογή προσωπικών δεδομένων από τα διαφορα app που έχουμε στο κινητό μας είναι ο μεγαλύτερος πονοκέφαλος αφού μετά το acccept terms χάνουμε κάθε έλεγχο των data που φεύγουν από το κινητό μας. Το Record App Activity έρχεται να δώσει λύση σε αυτό το πρόβλημα και το μόνο που έχει να κάνει κάποιος χρήστης iPhone ή iPad, είναι να το ενεργοποιήσει. 

Η νέα αυτή λειτουργία βρίσκεται στις ρυθμίσεις ιδιωτικότητας και αναλαμβάνει να συλλέγει σε εβδομαδιαία βάση τι ακριβώς κάνει η κάθε εφαρμογή με τις τοποθεσίες που έχει επισκεφτεί ο χρήστης, τις φωτογραφίες, την κάμερα, το μικρόφωνο, αλλα και τις ηλεκτρονικές διευθύνσεις με τις οποίες έχουν επικοινωνήσει τα app και τους έχουν στείλει δεδομένα. Η εβδομαδιαία αυτή έκθεση αποθηκεύεται μόνο στο κινητό του χρήστη, ο οποίος έχει και τη μοναδική πρόσβαση σε αυτή.

 

 

Το Record App Activity είναι μόνο μία από τις νέες δικλείδες ασφαλείας των νέων λειτουργικών της  Apple που προστατεύουν την ιδιωτικότητα των χρηστών. Ανέμεσα σε αυτές είναι το Mail Privacy Protection. Αυτή η λειτουργία εμποδίζει τους αποστολείς να στέλνουν αόρατα πίξελ που συλλέγουν δεδομένα χωρίς άδεια. Επίσης υπάρχει λειτουργία που αποκρύπτει την IP των χρηστών από trackers, καθώς και ένα ενισχυμένο σύστημα κρυπτογράφησης για το iCloud.

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved