associated press Έρχεται στις ζωές μας το δορυφορικό internet του Elon Musk

Το Starlink αφήνει πίσω του την έκδοση beta και υπόσχεται να φέρει το internet ακόμα και στα πιο απομονωμένα σημεία του πλανήτη.

Το Starlink μπορεί να είναι το λιγότερο εντυπωσιακό project του Elon Musk στα χαρτιά, όμως μπορεί να αποδεχθεί το πιο επαναστατικό. Δεν υπόσχεται να καταργήσει τον κινητήρα εσωτερικής καύσης όπως η Tesla, ούτε να μας κάνει τουρίστες στο διάστημα όπως η SpaceX. To Starlink θέλει να κάνει φτηνό και προσιτό το δορυφορικό internet σε ολόκληρο τον πλανήτη χωρίς καμία απαίτηση άλλου εξοπλισμού.

 

 

Στην αρχή του έτους είχαν εγγραφεί 10.000 χρήστες στην beta έκδοση του Starlink, ενώ αυτή τη στιγμή ξεπερνούν το μισό εκατομμύριο με συνεχή αυξητική τάση. Σύντομα το δορυφορικό internet του Elon Musk θα βγει από την beta φάση, μια είδηση που έδωσε ο ίδιος ο Musk, κατά τον συνήθη τρόπο του, με ένα tweet. 

 

 

Απαντώντας σε ερώτηση άλλου χρήστη για το πότε θα είναι πλήρως έτοιμο το Starlink, είπε πως αυτό θα συμβεί μέσα στον Οκτώβριο. Αυτό αναμένεται να φέρει ακόμα περισσότερους χρήστες στην υπηρεσία καθώς θα αρχίσουν να εκμεταλλεύονται στο έπακρο τις δυνατότητες και την ελευθερία του δορυφορικού internet.

 

 

Ακόμα και στην beta φάση του, το Starlink είναι ο μεγαλύτερος πάροχος δορυφορικού internet αυτή τη στιγμή. Οι ταχύτητές του είναι μεγαλύτερες από κάθε ανταγωνιστικό σχήμα κάνοντας χρήση 15 δορυφόρων αυτή τη στιγμή, με άλλους τόσους να αναμένεται να προστεθούν στο άμεσο μέλλον. 

 

 

Για την ώρα για να γίνει κάποιος χρήστης του δορυφορικού internet του Elon Musk πρέπει να καταβάλει ένα εφάπαξ ποσό των 499$ για τον εξοπλισμό και την εγγραφή και στη συνέχεια η συνδρομή είναι 99$/μήνα. Αν θυμηθούμε ότι οι πρώτες ευρυζωνικές συνδέσεις το μακρινό 2004 κόστιζαν περίπου 500€/μήνα, ελπίζουμε ότι πολύ σύντομα το δορυφορικό internet θα είναι πραγματικά προσιτό προς όλους.

 

  



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved