Microsoft: Καταργεί μια για πάντα τα passwords και μπαίνει σε νέα εποχή

Κι όμως ο τεχνολογικός κολοσσός κάνει το πρώτο μεγάλο βήμα προς το μέλλον.

Όποιος δουλεύει με υπολογιστή στο σπίτι ή στο γραφείο ή έστω και με το κινητό του ξέρει πολύ καλά πως τίποτα δεν γίνεται χωρίς να έχεις ένα password, δηλαδή έναν μοναδικό κωδικό που χρησιμοποιείς μόνο εσύ για να μπαίνεις μέσα στις εφαρμογές σου

Όπως ανακοίνωσε η Microsoft, ήδη σχεδόν το 100% των εργαζομένων της χρησιμοποιεί το νέο ασφαλέστερο σύστημα.

 

 

Η Microsoft διατείνεται εδώ και μερικά χρόνια ότι θα απαλλαγούμε από τον βραχνά των passwords, και πλέον έφτασε ο καιρός να το κάνει πράξη ανακοινώνοντας σήμερα πως δεν χρειαζόμαστε στο εξής password για να πραγματοποιήσουμε sign-in στον λογαριασμό μας.

 

 
 

Η αμερικανική εταιρεία είχε επιτρέψει τον Μάρτιο στους επιχειρηματικούς μόνο χρήστες της να χρησιμοποιούν λογαριασμούς χωρίς passwords, ένα σύστημα που πλέον θα καταστεί ευρύτερα διαθέσιμο στους πάντες. Αυτό έπρεπε να είχε γίνει από καιρό και τώρα επιτέλους ήρθε η στιγμή.

Όπως ανακοίνωσε η Microsoft, ήδη σχεδόν το 100% των εργαζομένων της χρησιμοποιεί το νέο ασφαλέστερο σύστημα. Ναι το σύστημα αυτό είναι όντως πιο ασφαλές από το σύστημα των κωδικών που τόσα χρόνια μας ταλαιπωρεί μιας και δεν μπορούμε να θυμόμαστε τόσα πολλά Passwords όλη την ώρα.

Ελπίζουμε να γίνει σύντομα και στους κανονικούς χρήστες των Windows, με τα Windows 11 προ των πυλών πολλά θα δουν τα μάτια μας.

Δες εδώ πως ακριβώς θα γίνεται η είσοδος στα Windows χωρίς password: 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved