Space X: Πλέον μπορούμε να κάνουμε τουρισμό στο διάστημα

Η πρώτη τουριστική διαστημική πτήση έμεινε σε τροχιά για τρεις ημέρες.

Η SpaceX εκτόξευσε στο διάστημα τέσσερις πολίτες στην πρώτη της διαστημική πτήση χωρίς κανέναν επαγγελματία αστροναύτη στο πλήρωμα. Αυτό κι αν ακούγεται παράξενο έτσι; Κι όμως είναι η πραγματικότητα.

Η SpaceX εκτόξευσε τα ξημερώματα της Πέμπτης στις 03:00 ώρα Ελλάδας το πρώτο πλήρωμα «ερασιτεχνών αστροναυτών» στον κόσμο σε ιδιωτική πτήση για να περιστρέψει γύρω από τη Γη για τρεις ημέρες. Ο Elon Musk έμεινε στην ιστορία με αυτό το γεγονός.

 

 

Η αποστολή Inspiration4 είναι η πρώτη τουριστική διαστημική πτήση της εταιρίας και εκτοξεύτηκε από το Kennedy Space Center της NASA με τον πύραυλο Falcon 9. Όλα κύλισαν νεράκι και πλέον τα διαστημικά ταξίδια μπαίνουν σε ένα άλλο πεδίο. Εκείνο του τουρισμού.

 

Η επιτυχής εκτόξευση το απόγευμα της Τετάρτης στις 20:00 τοπική ώρα από το διαστημικό κέντρο Κένεντι στη Φλόριντα, σηματοδότησε το πιο φιλόδοξο άλμα που έχει γίνει μέχρι τώρα στον διαστημικό τουρισμό. Ένα νέο κεφάλαιο στην ιστορία του τουρισμού και της ανθρωπότητας μόλις ξεκίνησε.

 

 
 

Εννέα λεπτά μετά την εκτόξευση, ο Falcon 9 προσνηώθηκε στην αυτόνομη φορτηγίδα Just Read the Instructions στον Ατλαντικό Ωκεανό, ενώ η Crew Dragon κάψουλα συνέχισε την πορεία της σε τροχιά.

Με δύο πυροδοτήσεις έφτασε το υψόμετρο-ρεκόρ των 585 χιλιομέτρων από την επιφάνεια της Γης, όπου θα παραμείνει σε τροχιά για τρεις μέρες.

Δες εδώ εικόνες από την πρώτη τουριστική διαστημική εμπειρία:



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved