Το Facebook συνεργάζεται με τη Ray-Ban για ένα έξυπνο ζευγάρι γυαλιών

Τα νέα smart glasses της Ray-Ban έχουν κάμερες, ακουστικά και κλασικό διαχρονικό στυλ.

Ίσως το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι κατασκευαστές των smartwatches στην προσπάθειά τους να κερδίσουν ένα μεγαλύτερο κομμάτι της αγοράς ρολογιού και να πείσουν το αγοραστικό κοινό, είναι η σχεδίασή τους. Η υπερβολικά μοντέρνα σχεδίασή τους κάνει πιο δύσκολη τη μετάβαση στη νέα τεχνολογία, αφού το κοινό θέλει μια γνώριμη εικόνα για τον καρπό του. Άλλωστε το ρολόι είναι ένα από τα πιο διαχρονικά αξεσουάρ στην εμφάνιση ενός άντρα και δεν υπάρχει μεγάλο περιθώριο πειραματισμών. 

 

 

Το ίδιο περίπου συμβαίνει και σε ένα άλλο κλασικό κομμάτι της αντρικής εμφάνισης, των γυαλιών ηλίου. Μια πρόχειρη ματιά στις ηλικίες των πιο δημοφιλών γυαλιών το αποδεικνύει πανεύκολα, από τη στιγμή που τα πιο αγαπητά ζευγάρια γυαλιών ηλίου μετρούν αρκετές δεκαετίες στην αγορά.

Προκειμένου να μην επαναληφθεί το ίδιο λάθος σε ό,τι αφορά το next big thing των έξυπνων αξεσουάρ, Ray-Ban και Facebook ενώνουν τις δυνάμεις τους για ένα ζευγάρι smart glasses που συνδυάζει τεχνολογία αιχμής και κλασική σχεδίαση. Το νέο μοντέλο γυαλιών λέγεται Ray-Ban Stories, αλλά δεν πέφτει στην εύκολη παγίδα της νοσταλγίας.

 

 

Με μια πρώτη ματιά μοιάζουν με Wayfarer, αλλά κοιτώντας τα λίγο πιο προσεκτικά φαίνεται ότι έχουν τη δική τους προσωπική σχεδιαστική ταυτότητα. Πίσω από την ωραία σχεδίαση βρίσκεται μια πλούσια τεχνολογική προίκα η οποία περιλαμβάνει έναν επεξεργαστή Snapdragon, δύο κάμερες 5MP και τρία μικρόφωνα που υπόσχονται να απαλλάξουν τον στυλάτο τους κάτοχο από βασανιστήριο της «μεταλλικής» φωνής που χαρακτηρίζει τα περισσότερα smart glasses. 

 

 

Στα ηχεία η καινοτομία είναι ότι παραμένουν open ear τύπου και ταυτόχρονα επιτρέπουν σε αυτόν που τα φοράει να ακούει την αγαπημένη του μουσική χωρίς να ακούει μαζί και τον θόρυβο του δρόμου. Ταυτόχρονα τα Ray-Ban Stories συνεργάζονται με όλα σχεδόν τα social media apps, όχι μόνο το Facebook και οι περισσότερες λειτουργίες πραγματοποιούνται πανεύκολα με τη χρήση πολύ μικρών κι εύχρηστων κουμπιών στους βραχίονες των γυαλιών. 

Η θήκη τους είναι και συσκευή φόρτισης όπως συμβαίνει με τα ακουστικά τύπου AirPods, η φόρτιση της οποίας γίνεται μέσω USB-C. H τιμή τους έχει οριστεί στα 299 δολάρια στην Αμερική και διατίθενται τόσο με φακούς ηλίου όσο και οράσεως. Μαζί με το κλασικό στυλ που θυμίζει Wayfarer, υπάρχουν ακόμα τα retro Round και Meteor. 

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved