NASA: Ξεκίνησαν κι επίσημα οι εταιρικές εξορύξεις στην Σελήνη

Ακούγεται παράξενο αλλά είναι αλήθεια.

Πλέον μπορεί οι άνθρωποι να θεωρούν δεδομένο πως η τεχνολογία μας έχει κάνει ικανούς να περπατάμε στη Σελήνη με άνεση, τώρα όμως έχουν αρχίσει και οι εμπορικές εξορύξεις στο διάστημα, κάτι το οποίο κανείς δεν το περίμενε τόσο σύντομα.

 

Σε μία συμβολική κίνηση, η NASA έδωσε την πρώτη επιταγή σε εταιρία για να ξεκινήσει εξορύξεις στη Σελήνη.

Ακούγεται σαν αστείο από ταινία κι όμως είναι πέρα για πέρα αληθινό αστείο. Ναι οι εμπορικές εξορύξεις έχουν ήδη ξεκινήσει στο διάστημα. Δεν μας έφτανε η Γη…

 

 
 

Το ποσό ήταν μόλις 10 cents του δολαρίου και απονεμήθηκαν από τον διοικητή της NASA, Bill Nelson, στην εταιρία Lunar Outpost.

Η εταιρία αυτή έχει δείξει μεγάλο έργο όσο αφορά τη Σελήνη. Είναι η πρώτη που θα κάνει κι επίσημα μία τέτοια επιχείρηση εκεί πάνω.

 

 
 

Η Lunar Outpost, μία αμερικανική startup, έχει συμβόλαιο με την NASA για εξόρυξη πόρων, το οποίο ανακοινώθηκε στις 23 Αυγούστου κατά το 36ο ετήσιο Συμπόσιο Διαστήματος.

Το ποσό της επιταγής είναι απόλυτα συμβολικό και αποτελεί το 10% της πρότασης του $1 που έκανε η εταιρία.

 

 

Σκοπό έχει απλά να θέσει το νομικό και διαδικαστικό πλαίσιο που θα χρησιμοποιηθεί από τις επόμενες γενιές για εταιρίες παρόμοιες με την Lunar Outpost, οι οποίες θα συλλέγουν πόρους από την επιφάνεια της Σελήνης και άλλα διαστημικά σώματα.

Η Lunar Outpost θα συλλέξει σεληνιακό ρηγόλιθο και θα μεταφέρει την ιδιοκτησία του ρηγόλιθου στη NASA.

πηγή

Δες εδώ τι έχει κάνει η Lunar Outpost στην Σελήνη:



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved