Πώς οι Ιάπωνες κατάφεραν να χρησιμοποιήσουν φίδια για το καλό της ανθρωπότητας

Κι όμως οι Ιάπωνες το έκαναν και πάλι το θαύμα τους.

Δέκα χρόνια μετά από την πυρηνική καταστροφή στη Φουκουσίμα της Ιαπωνίας, οι Ιάπωνες ακόμη ψάχνουν για σημάδια ραδιενέργειας. Πώς όμως το κάνουν; Χρησιμοποιούν φίδια. Ναι ακούγεται σαν σενάριο επιστημονικής φαντασίας αλλά έτσι είναι.  

 

 

Η καταστροφή του πυρηνικού εργοστασίου στη Fukushima πριν δέκα χρόνια ήταν μία από τις μεγαλύτερες ανθρωπογενείς καταστροφές στην ιστορία. Οι επιστήμονες συνεχίζουν να παρακολουθούν τα επίπεδα ραδιενέργειας στην περιοχή και μάλιστα χρησιμοποιούν έναν αρκετά πρωτότυπο τρόπο.

 

 
 

Ποιος θα το περίμενε πάλι αυτό; Φίδια να βρίσκουν ραδιενέργεια. Πραγματικά είναι σαν βγαλμένο από βιβλίο όλο αυτό το πράγμα.

Τα φίδια είναι πολύ καλές ενδείξεις της περιβαλλοντικής ρύπανσης, επειδή περνούν πολύ χρόνο μέσα ή πάνω στο έδαφος. Έχουν περιορισμένη ακτίνα, ταξιδεύουν κατά μέσο όρο περίπου 65 μέτρα τη μέρα και είναι οι κυρίαρχοι κυνηγοί σε αρκετά οικοσυστήματα, ενώ συνήθως ζουν και πολλά χρόνια.

 

 
 

Με λίγα λόγια τα φίδια μπορούν να δείξουν στους επιστήμονες πολλά στοιχεία για το έδαφος και τη σύσταση του. Αυτό σημαίνει πως η ιδέα τους μάλλον ήταν καλή.

Δες εδώ πως ακριβώς το έκαναν οι Ιάπωνες επιστήμονες με τα φίδια:

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved