Μήπως σε ρώτησε το Instagram πότε έχεις γενέθλια; Σίγουρα δεν είναι για χρόνια πολλά

Μία νέα μέθοδο προστασίας των δεδομένων ανακάλυψε η διάσημη εφαρμογή.

Αν σε κάποια φάση σε ρώτησε το Instagram σου πότε έχεις τα γενέθλια σου, σίγουρα δεν το έκανε για να σου πει χρόνια πολλά. Μία νέα παράμετρος δεν αφήνει το ακατάλληλο περιεχόμενο να φτάσει στα μάτια των ανήλικων χρηστών του.

Όλο και περισσότεροι χρήστες αναφέρουν πως το Instagram τους ρωτά πότε είναι τα γενέθλιά τους. Σίγουρα κάτι σχεδιάζει η διάσημη εφαρμογή και δεν μας το λέει ξεκάθαρα.

Δεν πρόκειται για την ερώτηση που κάνει όταν εγγράφεται ένας χρήστης στην υπηρεσία, αλλά για ένα νέο παράθυρο στην κορυφή του timeline.

 

 
 

Αυτό είναι κάτι όμως που κανείς χρήστης δεν πρόκειται να αποφύγει.

Στην αρχή οι χρήστες θα μπορούν να αγνοήσουν την ερώτηση, αλλά μακροπρόθεσμα η απάντησή της θα γίνει υποχρεωτική. Θα πρέπει να δώσεις την αληθινή ημερομηνία γέννησης σου.

Ο σκοπός της ερώτησης δεν είναι για να σας ευχηθεί χρόνια πολλά η πλατφόρμα, αλλά για να προστατεύσει τους ανήλικους χρήστες της. Κι αυτό είναι μακροπρόθεσμα κάτι πολύ καλό.

Αρχικά το notification θα εμφανιστεί μερικές φορές. Αλλά μετά όμως θα πρέπει να το απαντήσεις. Δεν γίνεται αλλιώς.

 

 
 

Έπειτα, μία ξεχωριστή ειδοποίηση θα εμφανιστεί αν οι χρήστες προσπαθήσουν να δουν ένα post που είναι κρυμμένο, αυτά που περιέχουν ευαίσθητο περιεχόμενο δηλαδή που ενώ δεν παραβιάζουν τους όρους του Instagram, θεωρούνται πως βρίσκονται στα όρια.

Οι χρήστες λοιπόν δε θα μπορούν να δουν αυτά τα posts αν δεν καταχωρήσουν τα γενέθλιά τους, ενώ οι ανήλικοι δε θα τα βλέπουν καθόλου στο feed τους.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved