Το malware Joker μπορεί να σου αδειάσει τον τραπεζικό λογαριασμό σε ένα δευτερόλεπτο

Και έχει ήδη μολύνει πολλά Android τηλέφωνα.

Αυτό το νέο malware Joker πλέον μπορεί να μπει μέσα στο τηλέφωνο σου και να στα κάνει όλα άνω κάτω.

 

 

Πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί αυτές τις μέρες μιας και κυκλοφορεί ελεύθερο. Πρέπει να προσέχουμε σε τι σελίδες μπαίνουμε και τι συνδέσμους πατάμε από το κινητό μας γιατί δεν είναι κάτι απίθανο να το κολλήσουμε.

Από πού όμως μας ήρθε αυτό το ανεπιθύμητο malware; Μάλλον από το Βέλγιο;

 

 
 

Η αστυνομία του Βελγίου προειδοποιεί για την επιστροφή του malware “Joker” το οποίο πλήττει Android συσκευές και κρύβεται σε διάφορες εφαρμογές του Google Play Store. Το malware αυτό είναι ικανό να εγγράψει το χρήστη σε συνδρομητικές υπηρεσίες χωρίς την έγκρισή του και να αδειάσει τους τραπεζικούς του λογαριασμούς χωρίς αυτός να αντιληφθεί τίποτα.

 

 
 

Αυτό δεν θα το θέλαμε έτσι. Πρόσεξε τι κατεβάζεις από το Play Store. Δεν είναι όλα αθώα όπως φαίνονται. Η Βελγική αστυνομία έχει κάνει ήδη την επίσημη ανακοίνωση της και προειδοποιεί όλο τον κόσμο να προσέξει καλά.

Το malware “Joker” έγινε περιβόητο το 2017, όταν κρυβόταν σε διαφορετικές εφαρμογές, μόλυνε και έκλεβε τα θύματά του. Έκτοτε τα αυτοματοποιημένα συστήματα της Google αφαίρεσαν περίπου 1.700 εφαρμογές που περιείχαν το malware πριν τις κατεβάσουν οι χρήστες. Το Σεπτέμβριο του 2020, το Joker βρέθηκε σε 24 Android εφαρμογές με περισσότερα από 500.000 downloads πριν αφαιρεθούν.

πηγή

Δες εδώ πως μοιάζει αυτό το Malware:



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved