Όταν η τεχνητή νοημοσύνη υποστηρίζει τον σεξισμό εμείς λέμε όχι

Μία νέα εφαρμογή που γδύνει (κυριολεκτικά) τις γυναίκες έχει προκαλέσει σάλο στην Μεγάλη Βρετανία.

Μπορεί η τεχνολογία να είναι πλέον κάτι απαραίτητο στη ζωή μας, μπορεί η τεχνητή νοημοσύνη και οι υπολογιστές να έχουν κάνει πιο εύκολη την καθημερινότητα μας, όταν όμως χρησιμοποιείται η αιχμή της γνώσης μόνο και μόνο για να γίνουμε σεξιστές, αυτό απλά δεν μας ενδιαφέρει και είμαστε εντελώς αντίθετοι.

 

 

Στην Μεγάλη Βρετανία έχει κάνει σάλο μία εφαρμογή η οποία ξεντύνει γυναίκες με την μέθοδο της τεχνητής νοημοσύνης. Φυσικά όλοι έχουν ξεσηκωθεί και ζητάνε την άμεση κατάργηση του.

Το θέμα έχει φτάσει μέχρι και το Κοινοβούλιο. Όλα γίνονται φυσικά για την εφαρμογή η οποία στην ουσία ξεντύνει τις γυναίκες από τα ρούχα τους με την μέθοδο της τεχνητής νοημοσύνης. Πολλοί έχουν ήδη αμφισβητήσει την νομιμότητα της και άλλοι τόσοι προσπαθούν να την απαγορεύσουν. Ο λόγος γίνεται για την εφαρμογή DeepSukebe.

 

 
 

Εμείς όμως τι λέμε γι’ αυτό το παράξενο και άκρως σεξιστικό φαινόμενο; Όταν φτάνεις στο σημείο να δημιουργείς εντελώς ψεύτικες εικόνες μόνο και μόνο για να κάνεις νούμερα και να πουλάς την εφαρμογή σου σε ανεγκέφαλους, τότε κάποιος πρέπει να επέμβει και να πει κάτι. Σίγουρα ζούμε σε μία ελεύθερη κοινωνία αλλά αυτό είναι προσβολή για την νοημοσύνη των ανδρών αλλά και των δικαιωμάτων των γυναικών.

 

 
 

Δεν είναι η πρώτη φορά που μία AI εφαρμογή χρησιμοποιείται για παράνομους σκοπούς. Ένα ακόμα παρόμοιο εργαλείο είχε κάνει την εμφάνισή του το 2019, αλλά αποσύρθηκε άμεσα όταν έγινε αντιληπτή η προοπτική για κατάχρηση.

 

 

Καλό είναι να είμαστε λίγο επιλεκτικοί στο τι εφαρμογές κατεβάζουμε και χρησιμοποιούμε και σίγουρα στον σεξισμό δεν χωράνε καθόλου αστεία.

Το βασικό είναι πως είναι απολύτως παράνομο να διαδίδεις γυμνό υλικό στο διαδίκτυο από ανθρώπους που δεν έχουν ιδέα πως οι φωτογραφίες τους εκμεταλλεύονται από τρίτους για το κέρδος.

Ομάδες υποστήριξης θυμάτων τονίζουν πως έως τώρα είναι ευθύνη των ίδιων των θυμάτων να προσπαθήσουν να αφαιρέσουν προσωπικό τους περιεχόμενο από το internet, ένα επιπρόσθετο βάρος τη στιγμή που βρίσκονται σε ευάλωτη ψυχολογική κατάσταση.

Δεν ζούμε σε έναν τέλειο κόσμο, αυτό το γνωρίζουμε, από την άλλη όμως όταν η τεχνολογία το παρατραβάει εμείς πρέπει να εναντιωθούμε σε αυτό.

πηγή



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved