Αν έχεις iPhone πρέπει να εγκαταστήσεις το τελευταίο update του λογισμικού

Ένα πολύ σοβαρό κενό στην ασφάλεια των προσωπικών σου δεδομένων έρχεται να να διορθώσει η έκδοση 14.7.1 του iOS.

Μόλις το περασμένο Μάρτιο αποκαλύφθηκε ένα πολύ σημαντικό κενό ασφαλείας στο λογισμικό των φορητών συσκευών της Apple το οποίο μπορούσε να δώσει πρόσβαση σε αυτές σε επίδοξους χάκερ και να αποκτήσουν πλήρη έλεγχο, όχι μόνο στα iPhone και iPad μας, αλλά στις ζωές μας πρακτικά.

 

 

Στη γλώσσα των tech freaks το πρόβλημα αναφέρεται ως ευάλωτο LPE. Το Local Privilege Escalation, χωρίς να μπαίνουμε σε πολύ τεχνικές λεπτομέρειες, μπορεί να δώσει την ευκαιρία σε κάποιον έμπειρο χάκερ, να μπει στα χρηματοοικονομικά που χειριζόμαστε μέσω του κινητού μας. Από τραπεζικές μέχρι crypto trading εφαρμογές μπορούν να γίνουν σουρωτήρι. 

 

 

Το πρόβλημα ανακάλυψε ο ερευνητής σε θέματα ψηφιακής ασφάλειας Saar Amar και χρειάστηκαν μήνες για την Apple μέχρι να καταφέρει να παρουσιάσει μια ανάβαθμιση λογισμικού που να κλείνει αυτή την κερκόπορτα ασφαλείας.

 

 

Η μοναδική κίνηση που χρειάζεται να κάνεις αν έχεις κι εσύ iPhone ή iPad είναι να πας στις ρυθμίσεις, μετά στις γενικές και μετά να κατεβάσεις και να εγκαταστήσεις το iOs 14.7.1



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved