Παρενόχληση και bullying τέλος για το Instagram
369 SHARES

Με τα νέο εργαλείο του Instagram όλοι συμμορφώνονται.

Μήπως έχεις βαρεθεί την παρενόχληση μέσα στα social media; Μήπως όντως ήρθε η ώρα να κάνουμε κάτι γι’ αυτό; Κι όμως ο κολοσσός στο social life, Instagram έφτιαξε ένα εργαλείο που θα αλλάξει πολλά πράγματα στον τρόπο που μοιραζόμαστε τις ψηφιακές μας ζωές.

 

 

Ο επικεφαλής του Instagram, Adam Mosseri, ήταν αυτός που παρουσίασε με ένα post του το νέο εργαλείο Limits, με αφορμή τις ρατσιστικές επιθέσεις που δέχθηκαν οι τρεις παίκτες της Αγγλίας στον τελικό του Euro 2020. Αυτό κάτι λέει. Ο κόσμος δεν αντέχει άλλο ρατσισμό και παρενόχληση.

 

 

 

Το Limits, επιτρέπει στους χρήστες να κλειδώνουν τους λογαριασμούς τους προσωρινά έτσι ώστε να περιορίζουν τις αλληλεπιδράσεις με άλλους, σε περιόδους που νιώθουν πως βρίσκονται στο επίκεντρο επιθέσεων ή παρενοχλήσεων.

 

 
 

Ένα τέτοιο εργαλείο θα βοηθήσει στην μείωση των κρουσμάτων παρενόχλησης μέσα στο ίντερνετ και στα social media κατά πολύ, όπως υπολογίζουν οι στατιστικές. 

Τα Limits δοκιμάζονται αυτή τη στιγμή σε επιλεγμένους χρήστες από όλο τον κόσμο και σύντομα θα ακολουθήσει μία ευρεία κυκλοφορία. Το Limits κλειδώνει το λογαριασμό σας όταν βρίσκεστε σε μία κατάσταση κινδύνου. Μπορεί να είστε στο λύκειο και να περνάτε ένα χωρισμό ή μπορεί να αλλάξατε μόλις σχολεία ή ίσως είστε επαγγελματίας ποδοσφαιριστής και λαμβάνετε πολύ μίσος. Ό,τι κι αν είναι, ξέρουμε πως οι άνθρωποι βρίσκονται μερικές φορές σε προσωρινές στιγμές πραγματικού κινδύνου και πόνου και θέλουμε να τους δώσουμε τα εργαλεία να προστατεύσουν τους εαυτούς τους σε αυτές τις καταστάσεις.

 

 
 

Ο Mosseri δήλωσε πως το Instagram σκοπεύει να μειώσει τη ρητορική μίσους όσο το δυνατόν περισσότερο, ωστόσο αναγνωρίζει πως είναι αδύνατο να εξαφανίσει όλες τις μορφές ρατσισμού στην πλατφόρμα. Εμείς ευχόμαστε αυτό το εργαλείο να γίνει αφορμή για την εξαφάνιση κάθε είδους ρατσισμού στο ίντερνετ.

Έτσι, θέλει να δώσει τα εργαλεία στους χρήστες που θα τους επιτρέψουν να αντιμετωπίσουν τις επιθέσεις. Αυτό όπως είπαμε είναι η αρχή ενός καλύτερου κόσμου.

Δες εδώ ποιος είναι το head του Instagram:369 SHARES