To ύφασμα αυτό μπορεί να κατεβάσει την θερμοκρασία του σώματος 5 βαθμούς

Μήπως μπήκαμε σε κάποια ταινία επιστημονικής φαντασίας και δεν το πήραμε χαμπάρι;

Ναι είπαμε είμαστε φαν της επιστημονικής φαντασίας αλλά αυτό πάει πολύ. Από την άλλη βέβαια δεν είναι άσχημο να έχεις ένα τέτοιο ρούχο έτσι δεν είναι; Σίγουρα είναι ότι πρέπει για το καλοκαίρι και γενικά χρειάζεται τώρα που ο πλανήτης έχει υπερθερμανθεί φουλ.

Κινέζοι ερευνητές ανακοίνωσαν ότι δημιούργησαν ένα "έξυπνο" καινοτόμο ύφασμα, που ανακλά μακριά τη θερμότητα και μπορεί να μειώσει τη θερμοκρασία του σώματος κατά σχεδόν πέντε βαθμούς Κελσίου. Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, το λεγόμενο "μετα-ύφασμα", το οποίο μοιάζει με απλή κοντομάνικη μπλούζα (T-shirt), θα μπορούσε, αν παραχθεί μαζικά, να βοηθήσει τους ανθρώπους να προστατευθούν από την ολοένα μεγαλύτερη ζέστη, λόγω της κλιματικής αλλαγής.

 

 
 

Ναι οι Κινέζοι είναι μπροστά από τον υπόλοιπο κόσμο, ξεπέρασαν ακόμη και τους Αμερικάνους. Η αλήθεια είναι πως ξέρουν τι κάνουν μιας και ο πλανήτης πάει από το κακό στο χειρότερο και μάλλον οι οίκοι μόδας πλέον θα ξεκινήσουν να πουλάνε αυτά τα υφάσματα σε όλους γιατί κανείς δεν θα την παλεύει με τόση ζέστη σε λίγα χρόνια.

 

 
 

Για να μειώσουν την απορρόφηση της ηλιακής ακτινοβολίας, οι σχεδιαστές ρούχων συνήθως χρησιμοποιούν ανοικτά χρώματα στα υφάσματα.

Μια άλλη μέθοδος είναι να ανακλάται η ηλιακή ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία, τόσο η υπεριώδης (UV) όσο και η εγγύς υπέρυθρη (NIR). Η τελευταία θερμαίνει τα αντικείμενα που την απορροφούν και μετά αυτά αργά ψύχονται, καθώς σταδιακά την εκπέμπουν πίσω στο περιβάλλον. Ένα μειονέκτημα είναι ότι μετά την εκπομπή της από ένα αντικείμενο, η εγγύς υπέρυθρη ακτινοβολία συχνά απορροφάται από τα μόρια νερού της ατμόσφαιρας, με συνέπεια να ζεσταίνει τον γύρω αέρα.

πηγή

Δες εδώ για να δεις κι άλλες πληροφορίες για αυτό το σούπερ ύφασμα:



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved