Η Κίνα σταματάει το ανήλικο gaming μέσω της αναγνώρισης προσώπου

Τέλος τα κρυφά gaming parties για τους μικρούς Κινέζους.

Η κινεζική εταιρία τεχνολογίας Tencent πλέον παίρνει πολύ στα σοβαρά το μέλλον των μικρών Κινέζων που ξενυχτάνε παίζοντας games στο σπίτι και μάλιστα τη στιγμή που οι γονείς τους κοιμούνται του καλού καιρού. Ναι υπάρχουν κι αυτά τα περιστατικά και δεν είναι λίγα. Είναι τόσα πολλά που οι γονείς πλέον αναζητάνε μία λύση. Αυτή τη λύση τους την έδωσε ο τεχνολογικός κολοσσός Tencent.

 

 

Ο νόμος ορίζει πως οι gamers πρέπει να καταγραφούν με την ταυτότητά τους σε μία εθνική βάση δεδομένων, αλλά τα παιδιά χρησιμοποιούσαν τις ταυτότητες ενηλίκων ως δικές τους. Πλέον, οποιοσδήποτε παίζει games στις συγκεκριμένες ώρες, θα απαιτείται να υποβληθεί σε αναγνώριση προσώπου για να αποδείξει πως είναι ενήλικος.

 

 
 

Με μία τεχνολογία που αναγνωρίζει το πρόσωπο του ιδιοκτήτη της κονσόλας τώρα οι γονείς απαγορεύουν στα παιδιά να παίζουν από τις δέκα τη νύχτα μέχρι και τις οχτώ το πρωί. Έτσι μπορεί εύκολα να αποφευχθεί όλη εκείνη η παράνοια με το παιδί να μένει ξύπνιο όλη τη νύχτα και οι γονείς να μην παίρνουν χαμπάρι.

 

 
 

Η “μεσονύκτια περιπολία” όπως την αναφέρουν τα μέσα, έχει σκοπό να σταματήσει τη χρήση διάφορων κόλπων που χρησιμοποιούσαν έως τώρα τα παιδιά για να παρακάμπτουν το νόμο του 2019 που ορίζει ένα όριο χρόνου που ξοδεύουν τα παιδιά στο gaming, καθώς και όριο χρημάτων που μπορούν να ξοδέψουν σε in-game αγορές.

Πλέον το παιδί δεν θα μπορεί να ανοίξει καν την κονσόλα μιας και θα μπαίνει στη μέση η αναγνώριση προσώπου.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved