Βιονική συσκευή θα κάνει το jet lag ένα βάσανο του παρελθόντος

Τρία πανεπιστήμια, το τμήμα R&D του Αμερικανικού Στρατού και η Blackrock εγκαινιάζουν τη βιονική εποχή του ανθρώπου.

Μπορεί οι υπερατλαντικές πτήσεις να μην είναι αυτό θα λέγαμε η καθημερινή μας ρουτίνα αλλά έχουμε κλείσει τόσα 15ωρα στην ελληνική ακτοπλοΐα που οι κανείς jetsetter δεν μπορεί να συγκριθεί με τον μέσο Έλληνα τουρίστα του Αυγούστου στα πολύωρα. Τώρα αν η βιονική συσκευή που εξελίσσει η αφρόκρεμα των αμερικανικών τεχνολογικών ερευνητών θα μπορέσει να μας κατεβάζει ξεκούραστους στην Ανάφη δεν είναι ακόμα γνωστό, αλλά θα το δοκιμάζαμε.

 

 

Ερευνητές από το Northwestern University μαζί με τη γνωστή DARPA (ναι, αυτή που έφτιαξε το διαδίκτυο) συνεπικουρούμενοι από ερευνητές του Rice University, του Carnegie Mellon University και της εταιρίας βιοτεχνολογίας Blackrock Microsystems θα διαχειριστούν ένα ερευνητικό κονδύλι 33 εκατομμυρίων δολαρίων για την ανάπτυξη μιας συσκευής που θα εξαφανίζει τα συμπτώματα του jet lag.  

Η συσκευή που θα θυμίζει επιστημονική φαντασία δεν θα ξεπερνά σε μέγεθος τα τρία εκατοστά και θα αξιοποιεί βιοηλεκτρονικές τεχνολογίες. Στόχος της συσκευής θα είναι να παρεμβαίνει στον κύκλο του ύπνου και να προετοιμάζει τον οργανισμό μας για τη ζώνη ώρας της άφιξής μας. Η συσκευή θα κάνει χρήση των πεπτιδίων που παράγει ο οργανισμός μας κατά τη διάρκεια του ύπνου, συνεπώς δεν θα χρειάζεται κάποιου είδους «γέμισμα» ή κάποιο άλλο αναλώσιμο. 

 

 

Μέσω του app που θα είναι εγκατεστημένο στο smartphone, θα δίνουμε τις παραμέτρους του ύπνου που επιθυμούμε ώστε η συσκευή να διοχετεύσει τις κατάλληλες χημικές ουσίες, την κατάλληλη χρονική στιγμή και να είμαστε προσαρμοσμένοι στη νέα ζώνη ώρας πριν καν προσγειωθούμε.

 

 

Μέχρι τώρα ο τρόπος δράσης των πεπτιδίων κατά τη διάρκεια του ύπνου ρυθμιζόταν από την έκθεση του σώματός μας στο φυσικό φως και γι’αυτό το ξύπνημα με την ανατολή του ήλιου έχει ταυτιστεί με την ευεξία. Η ρύμθιση κατά βούληση δεν θα λύσει μόνο το jet lag των κοσμοπολιτών ταξιδευτών. Η περεταίρω έρευνα πάνω στον τρόπο δράσης αυτών των πεπτιδίων θα μπορέσει να δώσει απαντήσεις στα προβλήματα αϋπνίας και γενικά των διαταραχών ύπνου με έναν πιο φυσικό τρόπο αφού δεν απαιτείται καμία φαρμακευτική αγωγή ή αλλαγή στον τρόπο ζωής. Και το ίντερνετ από ένα δίκτυο επικοινωνίας μεταξύ πυραυλικών εγκαταστάσεων ξεκίνησε και είδατε που έφτασε.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved