Κάνε επαγγελματικά «κλικ» με τα 10 καλύτερα φωτογραφικά smartphones!

Τα smartphones έχουν αντικαταστήσει εξ ολοκλήρου πλέον τις φωτογραφικές μηχανές στην καθημερινότητά μας. Ενσωματώνοντας πλέον συστήματα πολλαπλών φακών, σταθεροποίησης εικόνας και σπουδαίου zoom και προσφέροντας εξαιρετικές επιδόσεις ημέρα και νύχτα με την AI να αναλαμβάνει να κάνει για λογαριασμό του χρήστη όλες τις απαραίτητες ρυθμίσεις πριν από κάθε του λήψη, τα smartphones είναι σε θέση να αποτυπώσουν κάθε στιγμή της καθημερινότητάς μας με εκπληκτική ποιότητα. Εμείς επιλέξαμε τα 10 καλύτερα μοντέλα βάσει επιδόσεων σε φωτογραφία και βίντεο. Εσύ δεν έχεις παρά να καταλήξεις σ’ αυτό που σ’ αρέσει περισσότερο και ν’ αρχίσεις τις φωτογραφίες!

 

Samsung Galaxy S21 Ultra (108+12+10+10 MP)

Εικόνα2

Ultra πρόταση για εκείνους που θέλουν απλά το καλύτερο, το Galaxy S21 Ultra ενσωματώνει ένα από τα καλύτερα συστήματα κάμερας που έχουμε δει ως τώρα -αν όχι το καλύτερο. Ο κύριος αισθητήρας του είναι ανάλυσης 108 MP με OIS, 100x Space Zoom και laser TOF autofocus. Η εκπληκτική νυχτερινή του λειτουργία συνεπικουρούμενη από την AI προσφέρουν επιβλητικές λήψεις ακόμα και σε συνθήκες περιορισμένου φωτισμού. Η δε εναλλαγή μεταξύ των φακών του γίνεται στιγμιαία έτσι ώστε να απαθανατίζεις κάθε στιγμή χωρίς καθυστέρηση. Εκμεταλλεύσου, τέλος, το 8K Video Snap και απομόνωσε εκπληκτικά ενσταντανέ από τα 8Κ βίντεό σου, ως φωτογραφίες υπερυψηλής ανάλυσης.

 

Xiaomi Mi 10T Pro (108+13+5 MP)

Εικόνα3

Το Mi 10T Pro της Xiaomi είναι μία συσκευή… pro όνομα και πράγμα. Στα της κάμερας ειδικά δεν αστειεύεται, καθώς είναι εφοδιασμένο με έναν θηριώδη αισθητήρα 108 MP τεχνολογίας 1,6 μm με pixel binning για φωτογραφίες που κόβουν την ανάσα. Το ψηφιακό zoom που φτάνει και το 30x είναι ό,τι πρέπει για να εστιάσεις στο θέμα σου ενώ το σύστημα OIS εγγυάται απόλυτα σταθερά κλιπ. Η τεχνητή νοημοσύνη συνεργάζεται άψογα με τον εξειδικευμένο ISP Qualcomm Spectra 480 κάνοντας το τελικό αποτέλεσμα να ξεπερνά κάθε προσδοκία.

 

Apple iPhone 12 Pro Max (12+12+12 MP + LiDAR)

Εικόνα4

Με το iPhone 12 Pro Max, η Apple ξεπέρασε τον εαυτό της. Η ναυαρχίδα της αμερικανικής εταιρείας έρχεται με τρεις επαγγελματικές κάμερες. Διαθέτοντας μεγαλύτερα pixels (1,7 μm πλέον) και Sensor-shift OIS, προσφέροντας 87% καλύτερη απόδοση στο σκοτάδι και ενσωματώνοντας οπτικά 7P, θα σε καταπλήξει ακόμα και σε χαμηλό φωτισμό. Ο ευρυγώνιος (f/1.6), ο υπερευρυγώνιος (f/2.4) και ο τηλεφακός (f/2.2) με το 5x οπτικό zoom συνεργάζονται τέλεια με την τεχνολογία αιχμής LiDAR για ακόμα πιο λεπτομερείς λήψεις μέσω του προσδιορισμού βάθους πεδίου. Το Apple ProDAW, τέλος, θα σου χαρίσει τον απόλυτο έλεγχο.

 

Samsung Galaxy A71 (64+12+5+5 MP)

Οι mid-range συσκευές της Samsung συνιστούν εξαίρετες λύσεις βάσει επιδόσεων σε φωτογραφία και βίντεο και το Galaxy A71 δεν θα μπορούσε να αποτελεί εξαίρεση. Διαθέτει τέσσερις κάμερες με την κύρια εξ αυτών να είναι ανάλυσης 64 MP, προσφέροντάς σου επαγγελματικές λήψεις. Σε αυτό συμβάλλουν τα μέγιστα το εφέ Live Focus που θα θολώσει το παρασκήνιο, οι Super Steady λήψεις για σταθερά βίντεο και βέβαια οι επιπρόσθετοι φακοί: η κάμερα macro θα τραβήξει σπουδαίες εικόνες από απόσταση αναπνοής ενώ η υπερευρυγώνια προσφέρει γωνία λήψης 123ο.

 

OnePlus 9 Pro (48+50+8+2 MP)

Εικόνα5

Η φωτογραφία στα καλύτερά της! Το OnePlus 9 Pro ενσωματώνει τον Sony IMX789, τον πλέον προηγμένο και συνάμα τον μεγαλύτερο αισθητήρα που έχει υπάρξει ποτέ σε smartphone. Τα 48 MP του σε συνδυασμό με τα άλλα χαρακτηριστικά του (f/1.8, 1/1,35”, OIS) του επιτρέπουν να προσφέρει σπουδαίες λήψεις. Η υπερευρυγώνια κάμερα των 50 MP (f/2.2) και ο τηλεφακός των 8 MP (f/2.4, OIS) συμπληρώνουν ιδανικά το παζλ. Θα έχεις τη δυνατότητα να προσαρμόσεις το ISO, να πειράξεις την ισορροπία του λευκού, να ρυθμίσεις την εστίαση κ.α. Όσο για το 12-bit RAW, δεν προσφέρει μόνο ζωηρότερα χρώματα αλλά και επιπλέον προοπτικές επεξεργασίας.

 

Xiaomi Mi 10T (64+13+5 MP)

Υιοθετώντας τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης, το Xiaomi Mi 10T κάνει όλα όσα θα περίμενες από ένα τελευταίας γενιάς smartphone. Η τριπλή του κάμερα σκέφτεται για λογαριασμό σου, προσαρμόζοντας τις ρυθμίσεις της πριν από κάθε σου λήψη, βάσει του κατάλληλου σεναρίου. Η κύρια κάμερα των 64 MP με διάφραγμα f/1.89 και έξι οπτικά στοιχεία χαρίζει φοβερά αποτελέσματα ενώ η υπερευρυγώνια (13 MP, 1,12 μm, 123ο) βλέπει τα πάντα! Ο δε εξειδικευμένος IP της Qualcomm, Spectra 480 και η AI αναλαμβάνουν να τελειοποιήσουν κάθε σου εικόνα. Το αποτέλεσμα; Κόβει την ανάσα…

 

Samsung Galaxy A52 (64+12+5+5 MP)

To Galaxy A52 αποτελεί μία mid-range πρόταση με κάμερες που θα περίμενε κανείς να συναντήσει σε μοντέλο της high-end κατηγορίας. Ο κύριος φακός είναι της τάξης των 64 MP με διάφραγμα f/1.8 και σύστημα οπτικής σταθεροποίησης εικόνας (OIS) για θεσπέσια αποτελέσματα. Πλαισιώνεται από υπερευρυγώνια κάμερα 12 MP και κάμερες macro και βάθους από 5 MP έκαστη. Θα σου χαρίσει πανέμορφα βίντεο σε 4Κ ανάλυση και τα 30 fps ενώ υποστηρίζει και HDR για εκθαμβωτικές λήψεις με ολοζώντανα χρώματα και σπουδαία φωτεινότητα.

 

Huawei P40 Pro (50+40+12 MP + TOF 3D)

Εικόνα6

Το Huawei P40 Pro έχει τον τρόπο να εντυπωσιάζει πριν καν τραβήξεις το πρώτο «κλικ». Η τετραπλή κάμερα Leica Ultra Vision βλέπεις, προέρχεται από έναν θρυλικό κατασκευαστή οπότε τα περιθώρια αμφισβήτησης των επιδόσεών της είναι πρακτικά ανύπαρκτα. Ο αισθητήρας Ultra Vision των 1/1,28 ιντσών με το φίλτρο RYYB χαρίζει λήψεις με άπλετο φως και χαμηλά επίπεδα θορύβου. Η τεχνολογία pixel binning συγχωνεύει τέσσερα pixels σε ένα για ακόμα περισσότερες λεπτομέρειες και ακρίβεια στα χρώματα. Ο περισκοπικός φακός SuperZoom θα φέρει τα πάντα κοντά σου ενώ η μηχανή Huawei XD Fusion θα επεξεργαστεί στη στιγμή τον τεράστιο όγκο πληροφοριών για ακόμα μεγαλύτερη ευκρίνεια.

 

Xiaomi Mi 11 (108+13+5 MP)

Αποτύπωσε την καθημερινότητά σου με ασυναγώνιστη πιστότητα χάρη στις τρεις κάμερες κινηματογραφικού επιπέδου του Xiaomi Mi 11. Η ευρυγώνια κάμερα των 108 MP πλαισιώνεται από υπερευρυγώνια 13 MP και macro 5 MP. Γράψε βίντεο σε HDR10+ και εκμεταλλεύσου το σύστημα OIS για λήψεις που μοιάζουν να έχουν γίνει με gimbal. Η AI επιτυγχάνει εκπληκτική μείωση (επιπέδου RAW) του θορύβου σε πραγματικό χρόνο για φωτεινότερες νυχτερινές λήψεις και πιο ισορροπημένα αποτελέσματα. Σε αυτά πρόσθεσε τον αλγόριθμο Erase 2.0 που καταργεί τα ανεπιθύμητα αντικείμενα και τις γραμμές και θα ‘χεις στα χέρια σου ό,τι πιο τέλειο θα μπορούσες να ζητήσεις.

 

Samsung Galaxy S20 Ultra (108+12+48 MP)

Εικόνα7

Μία υπέροχη από κάθε άποψη συσκευή, το Galaxy S20 Ultra θα σου χαρίσει υπέροχες λήψεις χάρη στην τριπλή κάμερά του. Ο μεγάλος αισθητήρας των 108 MP έχει ως αποτέλεσμα η συσκευή να προσφέρει δυνατότητα Space Zoom 100x, επιτρέποντάς σου να εστιάσεις στο θέμα σου όσο μακριά κι αν βρίσκεσαι. Στον τομέα του βίντεο, θα έχεις τη δυνατότητα να φτάσεις μέχρι και τα 8K σε ανάλυση, εναλλακτικά θα γράψεις μοναδικά κλιπ σε 4K/60 fps. Ό,τι κι αν επιλέξεις, η λειτουργία Super Steady θα σου χαρίσει τρομακτικά σταθερές λήψεις τις οποίες θα μεταμορφώσει ολοκληρωτικά η τεχνολογία HDR10+.

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved