Σκύλοι ρομπότ υπόσχονται να βάλουν τέλος στα σκοπέτα

Σιδερένιοι γερμανικοί ποιμενικοί θα κάνουν εξαιρετικό ''γερμανικό''.

Η μόνιμη επωδός μετά από κάθε επεισόδιο του Black Mirror είναι η ερώτηση που κάνουμε στον εαυτό μας «Λες να γίνει κάτι τέτοιο όντως;» και τουλάχιστον το επεισόδιο Metalhead φαίνεται πως παίρνει σάρκα και οστά, ή μάλλον μέταλλα και καλώδια. Οι σκύλοι ρομπότ είναι πλέον πραγματικότητα για την 325 Μοίρα Ασφάλειας της Αμερικανικής Πολεμικής Αεροπορίας που εδρεύει στην Αεροπορική Βάση Tyndall κοντά στην Πόλη του Παναμά.

Σύμφωνα με ανάρτηση στην ιστοσελίδα της βάσης ο διοικητής της μοίρας, Επισμηναγός Jordan Criss, η μονάδα του θα είναι η πρώτη όπου θα εφαρμοστεί πιλοτικά η φρούρηση της μονάδας από τα ειδικά αυτά ρομπότ. Η επίσημη ονομασία τους είναι τετράποδα οχήματα επιφάνειας άνευ οδηγού και πρόκειται ουσιαστικά για τα drones της στεριάς. 

 

 

Τα ρομπότ σχεδιάστηκαν από την Ghost Robotics που εδρεύει στη Φιλαδέλφεια και μπορούν να επιχειρήσουν ακόμα και στις πιο ακραίες κλιματολογικές και εδαφολογικές συνθήκες. Μπορούν να λειτουργήσουν απρόσκοπτα από τους 4°C μέχρι τους 55°C και χάρη στους 14 αισθητήρες που διαθέτουν περιμετρικά ελέγχουν σε πραγματικό χρόνο το περιβάλλον σε 360°. 

Πλήθος ειδικών λειτουργιών περιλαμβάνονται ως modes έτσι ώστε το ρομπότ να δράσει σε κάθε πιθανό τερέν όπως η λειτουργία έρπειν για «αόρατο» στίγμα ή ο μεγάλος διασκελισμός για γρήγορη κάλυψη απόστασης. Σύμφωνα με τη διοίκηση της μοίρας τα ρομπότ σκύλοι δεν θα αντικαταστήσουν πλήρως το έμψυχο δυναμικό φρούρησης. Αρχικά θα χρησιμοποιηθούν στα απομακρυσμένα και δυσπρόσιτα μέρη ώστε να αποδεσμευτούν δυνάμεις ενώ οι κανονικοί στρατιωτικοί σκύλοι θα συνεχίσουν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους όπου απαιτείται η οξυμένη τους όσφρηση. 

 

 

Εμείς με τη σειρά μας να ευχηθούμε να δούμε και στις ελληνικές ένοπλες δυνάμεις τέτοια ρομπότ στις σκοπιές και στα περίπολα για να σταματήσουν να λιώνουν οι νέοπες στην κουφόβραση και το αγιάζι. 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved