Rewriting The Future: Πώς τα video games κατέκτησαν τον κινηματογράφο

Ο μισός πληθυσμός της γης παίζει games και θέλει να τα βλέπει και στις ταινίες του.

Δεν είναι κάτι παράξενο. Πλέον όλοι επηρεάζονται από τα video games και αυτό φαίνεται και στις κινηματογραφικές ταινίες. Το ότι ο κόσμος τρελαίνεται για παιχνίδια φαίνεται ακόμη και στην τηλεόραση.

Συνεχώς αυξάνεται ο αριθμός των ανθρώπων που παίζουν games, όπως επίσης αυξάνεται και ο αριθμός των ανθρώπων που βλέπουν άλλους να παίζουν games.

Ο Christopher Nolan έχει σκεφτεί να κάνει τις ταινίες του video games

 

Αυτό κάτι λέει για την κοινωνία μας αλλά και την βαθιά εξέλιξη της τεχνολογίας. Τίποτα πλέον δεν λειτουργεί και δεν γίνεται χωρίς ένα εξάρτημα ή ένα πρόγραμμα υπολογιστή.

Σύμφωνα με την έρευνα του TechJury το ένα τρίτο του συνολικού πληθυσμού της Γης παίζει παιχνίδια στις κονσόλες του ή στον υπολογιστή του.

Πλέον βλέπουμε με ευχαρίστηση διάσημους ηθοποιούς να πρωταγωνιστούν σε μεγάλες κυκλοφορίες παιχνιδιών, σαν να ήταν ακριβώς μία καινούρια ταινία τους. Δες το Cyberpunk 2077 με τον Keanu Reeves στον κεντρικό ρόλο.

Τι μπορεί άραγε να λέει πως ο ίδιος ο Christopher Nolan έδωσε ένα βραβείο στην απονομή των Game Awards; Ο κινηματογράφος έχει αλλάξει τόσο πολύ μέσα στις δεκαετίες που πλέον είναι κάτι το πολύ φυσικό να πηγαίνει προς την κουλτούρα και τα γραφικά των video games.

Πλέον το κοινό θέλει να βλέπει μία ταινία αλλά την ίδια στιγμή επιθυμεί να εμπλέκεται μέσα της όπως θα έκανε και με ένα Video game. Το μέλλον του κινηματογράφου βρίσκεται ακριβώς εδώ. Όπως επίσης και της τηλεόρασης.

 

Όλα ξεκίνησαν κάπου το 2012 όταν μεγάλα στούντιο άρχισαν να γυρνάνε ταινίες από σενάρια διάσημων παιχνιδιών όπως τα Doom, BloodRayne, Max Payne, και Prince of Persia: Sands of Time. Αυτό ήταν και η αρχή που τελικά δεν θα είχε σταματημό μέχρι τις μέρες μας.

Και μετά φυσικά ήρθε το The Witcher που έκανε τεράστια επιτυχία μέσω του Netflix, βασισμένο κι αυτό σε παιχνίδι.

 

Και αυτό ήταν μόνο η αρχή αν σκεφτείς πως το Netflix πλέον γυρίζει ταινίες με βάση παιχνίδια όπως τα Assassin’s Creed series, Mega Man, Beyond Good and Evil, Splinter Cell, Tomb Raider και φυσικά το Cyberpunk 2077. Σε λίγο καιρό ο κόσμος του κινηματογράφου, του streaming και της τηλεόρασης θα είναι γεμάτος με video games.

Είναι αυτό κάτι που μας αρέσει όμως; Αν κρίνουμε από τα μαζικά νούμερα, μάλλον ναι. Φυσικά υπάρχουν και αυτοί που διαφωνούν και που θέλουν να μείνουν στις πιο παραδοσιακές μορφές του κινηματογράφου. Γιατί όμως δεν μπορούμε να τα έχουμε όλα;

Το μέλλον γράφεται τώρα κι εμείς οι ίδιοι το διαμορφώνουμε.

Δες το παρακάτω άλμπουμ για να δεις μερικά από τις πιο γνωστές ταινίες που πριν ήταν video games:



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved