Review: Δοκιμάσαμε το realme 8 και είδαμε τι σημαίνει high tech κινητό κάτω από 200 ευρώ!

«Ψάχνω για νέο smartphone. Έχεις κάτι να προτείνεις;». Κάθε λάτρης της τεχνολογίας, όπως εγώ, δέχεται την παραπάνω ερώτηση, σχεδόν από κάθε φίλο, συγγενή ή συνάδελφο.

Η αλήθεια είναι πως με μία πληθώρα smartphone επιλογών γύρω μας και τις ανάγκες του καθενός να διαφέρουν, συνήθως αποφεύγω να δίνω συμβουλές σε επίπεδο αγοράς. Ωστόσο, ακριβώς επειδή έχω διαπιστώσει ότι οι περισσότεροι από τους φίλους και τους γνωστούς μου, αποζητούν ένα high tech κινητό που να μην είναι πολύ ακριβό, αλλά την ίδια ώρα, να βγάζει φωτογραφίες και βίντεο επαγγελματικού επιπέδου, να είναι ελαφρύ και μεταξύ άλλων, να φορτίζει γρήγορα, την περίοδο που διανύουμε, έχω μία smartphone πρόταση να κάνω: Ο λόγος για το realme 8!

Βλέπεις, στη νέα καθημερινότητα κατά τη διάρκεια της οποίας όλοι έχουμε ανάγκη από ένα κινητό-«πολυεργαλείο» -που δεν θα μας βγάλει εκτός budget- το συγκεκριμένο smartphone είναι κατά την άποψή μου μία από τις καλύτερες δυνατές επιλογές που μπορούμε να κάνουμε. Το ένιωσα όταν έκανα το unboxing του και κυρίως, τη στιγμή που το έπιασα στα χέρια μου. Πανάλαφρο, ντιζαϊνάτο, εντυπωσιακό, με έναν sci-fi σχεδιασμό και μία αίσθηση που σε κάνει να θέλεις να σκρολάρεις αμέσως σε αυτό και να αγγίξεις την οθόνη του.

Ωστόσο, πέρα από την πρώτη εντύπωση και το design του, το realme 8 έχει πολλά περισσότερα να προσφέρει. Και το γεγονός ότι από τις 8 μέχρι τις 20 Απριλίου, μπορείς να βρεις σε όλους τους retailers το realme 8 (4+64) από τα 219 στα 199 ευρώ και το realme 8 (6+128) από τα 239 στα 219 ευρώ, μέσω προπαραγγελίας, σίγουρα το καθιστά ένα smartphone που αξίζει την προσοχή σου. Από τις 8 μέχρι τις 13 Απριλίου, μάλιστα, και μέσω προπαραγγελίας, μπορείς επίσης να πάρεις και το realme 8 Pro (8+128) σε μία σούπερ τιμή και συγκεκριμένα, να το βρεις τώρα από τα 329 στα 299 ευρώ!

Ιδού, λοιπόν, τα features και οι λειτουργίες που «κέρδισαν» την προσοχή μου και κάνουν το realme 8 «must» στην κατηγορία του.

 

realme1

 

Μία άνετη και «δυνατή» οθόνη για όλα

Ένα από τα πιο σημαντικά χαρακτηριστικά ενός κινητού για εμένα, είναι η οθόνη. Θέλω να είναι αρκετά μεγάλη, ώστε να στέλνω τα emails μου με άνεση, να κάνω τις βιντεοκλήσεις με τους συναδέλφους και τους φίλους μου ανεμπόδιστα, να σκρολάρω στα social media χωρίς να κουράζονται τα μάτια μου, να παρακολουθώ χαλαρός τις ταινίες και τις σειρές μου και φυσικά, να απολαμβάνω τις καθημερινές gaming στιγμές μου. Το realme 8, λοιπόν, είναι εξοπλισμένο με μια οθόνη Super AMOLED 6,4 ιντσών, που μου προσφέρει όλα τα παραπάνω και ακόμη περισσότερα. Γενικά, οι οθόνες AMOLED έχουν καλύτερη αναπαραγωγή χρώματος, υψηλότερη αντίθεση και μια πιο  ρεαλιστική απεικόνιση, σε σχέση με τις οθόνες LCD -για αυτό και τις προτιμώ. Όσο για την οθόνη του realme 8 συγκεκριμένα, εκτός από το ότι επιτυγχάνει ανάλυση Full HD, δύο ακόμη χαρακτηριστικά που επίσης με «κέρδισαν» είναι το Always-on Display, που μου επιτρέπει να βλέπω σημαντικές  πληροφορίες με μια ματιά, καθώς και η λειτουργία ηλιακού φωτός, που διασφαλίζει πως βλέπω άνετα οτιδήποτε στην οθόνη μου, ακόμη και κάτω από τις εντονότερες συνθήκες ηλιακού φωτός. Επειδή δε χρησιμοποιώ πολύ το κινητό μου κατά τη διάρκεια της ημέρας, έχω εκτιμήσει ιδιαίτερα και τη λειτουργία προστασίας ματιών, που με βοηθά να μην κουράζομαι, όση ώρα είμαι μπροστά από την οθόνη.

 

realme2

 

Άψογες φωτογραφίες και «ζωντανά» βίντεο

Όλοι μας θέλουμε να χρησιμοποιούμε ένα κινητό που μπορεί να βγάζει άψογες εικόνες και βίντεο, για να ανεβάζουμε «δυνατό» περιεχόμενο στα social media και φυσικά, να αποτυπώνουμε με τον πλέον «ζωντανό» τρόπο τις πιο όμορφες στιγμές μας. Στην τιμή των 199 ευρώ, λοιπόν, το realme 8 «κερδίζει» σε πολλά σημεία, όσον αφορά και στις κάμερές του. Να αναφέρω απλώς ότι από την πρώτη στιγμή που το «τέσταρα», έβγαλα άψογες selfies χάρη στην μπροστινή κάμερα 16MP εξαιρετικής ευκρίνειας που διαθέτει. Έχει μάλιστα και ένα εξαιρετικά εξελιγμένο τετραπλό σύστημα κάμερας, που αποτελείται από την κύρια κάμερα 64MP, έναν υπερευρυγώνιο φακό 8MP 119 μοιρών, έναν φακό macro και έναν φακό πορτρέτου B&W, ενώ στα plus του περιλαμβάνεται η λειτουργία Starry δεύτερης  γενιάς, αλλά και πολλές επιλογές πορτρέτου: Από το Neon στο Bokeh και από το πορτρέτο χρώματος με AI στο νέο πορτρέτο AI! Όσο για τα βίντεο, οι δυνατότητες είναι επίσης «δυνατές», με τη μπροστινή κάμερα του κινητού (120fps/1080P) να επιτρέπει ακόμη και την καταγραφή βίντεο σε αργή κίνηση και την πίσω κάμερα να διαθέτει, μεταξύ άλλων, λειτουργία κινηματογράφου!

Must know: Γενικά, σε προσφορά μπορείς να βρεις και το realme 8 Pro από τις 8 μέχρι τις 13 Απριλίου -θα το πάρεις από τα 329 στα 299 ευρώ, κάνοντας πρώτα την προπαραγγελία σου. Και το συγκεκριμένο κινητό ξεχωρίζει -επίσης- σε πολλά σημεία. Να αναφέρω απλώς πως θεωρείται top device στην κατηγορία του και συγκεκριμένα ότι είναι απίστευτα ελαφρύ και λεπτό, διαθέτει πλήρης οθόνη Super AMOLED 6,4 ιντσών, μπαταρία 4500mAh μεγάλης χωρητικότητας που μπορεί να φορτίσει στο 100% σε 47 λεπτά, τον πιο ισχυρό και αποδοτικό επεξεργαστή -τον Snapdragon 720G- για κορυφαίες αποδόσεις. Μεταξύ άλλων δε, έρχεται και με μία 108MP Ultra Quad Camera με αισθητήρα Samsung HM2 υψηλής ευκρίνειας και μέγιστη ανάλυση 12000×9000 και τις λειτουργίες Tilt Shift -είναι το πρώτο κινητό στον κόσμο που σου δίνει τη δυνατότητα να τραβήξεις βίντεο Tilt-shift Time-lapse σε συσκευή smartphone- και Starry.

 

realme3

 

Η απόλαυση του να έχεις φόρτιση 100% σε μία ώρα

Προφανώς το να διαθέτουμε ένα κινητό που φορτίζει απίστευτα γρήγορα και την ίδια ώρα, δεν ξεφορτίζει εύκολα, αλλά μπορεί να μας συνοδεύει επάξια σε κάθε μας στιγμή, είναι σίγουρα βασικό ζητούμενο στις μέρες μας. Αυτό τουλάχιστον ισχύει στη δική μου περίπτωση και για αυτόν τον λόγο εκτίμησα ακόμη περισσότερο το realme 8. Βλέπεις, ο αναβαθμισμένος ταχυφορτιστής 30W Dart Charge που διαθέτει, κάνει τη μπαταρία  5000mAh του κινητού να φτάνει στο 100% σε 65 λεπτά, ενώ σε μόλις 26 λεπτά μπορεί να φορτίσει σχεδόν στο 50%!

 

Ό,τι πιο άνετο, ελαφρύ και φουτουριστικό

Όσο και αν δεν το παραδέχομαι, το design ενός κινητού, έχει επηρεάσει σε πολλές περιπτώσεις τις tech αγορές και αποφάσεις μου. Ναι, θέλω το κινητό μου να είναι εντυπωσιακό, να έχει το «κάτι» παραπάνω. Μια «ματιά» στο realme 8 συνεπώς, ήταν αρκετή για να «κολλήσω» με τον φουτουριστικό, infinitive bold σχεδιασμό του και τα χρώματά του -εγώ προτίμησα να το πάρω στο ασημί χρώμα, το Cyber Silver, αλλά μπορείς να το βρεις και σε μαύρο και συγκεκριμένα, στη Cyber Black απόχρωση. Ουσιαστικά, πρόκειται για ένα κινητό, η όψη του οποίου μοιάζει να έχει έρθει από το μέλλον και δη, από το ψηφιακό «αύριο» που ανυπομονούμε να βιώσουμε. Πέρα όμως, από την εμφάνιση, ένα στοιχείο που καθιστά το συγκεκριμένο κινητό μία ιδιαίτερα «δυνατή» επιλογή κατά την άποψή μου, είναι το ότι είναι απίστευτα λεπτό και ελαφρύ -για την ακρίβεια, έχει βάρος 177 γρ. και πάχος λιγότερο από 8 χιλιοστά- τόσο ελαφρύ που μπορείς να το χειρίζεται άνετα και πανεύκολα με το ένα χέρι, δηλαδή.

 

realme4

 

Βιώνοντας κάθε μέρα αξέχαστες gaming εμπειρίες

Όσες καλές φωτογραφίες και βίντεο βγάζει και όσο όμορφο και αν είναι το design του, αν το κινητό σου δεν έχει καλό επεξεργαστή, τότε αυτομάτως αρχίζει να «χάνει» σε πολλά σημεία, ειδικότερα αν είσαι gamer. Τα καλά νέα, λοιπόν, είναι ότι σε μία πολύ καλή τιμή, το realme 8 διαθέτει τον πρώτο gaming επεξεργαστή MTK Helio G95 στον κόσμο. Πρόκειται ουσιαστικά για έναν επεξεργαστή ο οποίος έχει σχεδιαστεί για να προσφέρει σε κάθε χρήστη μία εκπληκτική εμπειρία gaming σε επίπεδο smartphone, ενώ είναι επίσης εξοπλισμένος με δύο πυρήνες Cortex-A76 υψηλής απόδοσης στα 2,05GHz και έξι πυρήνες Cortex-A55 υψηλής απόδοσης στα 2GHz, μαζί με 900MHz MaliG76 GPU!

Αν θέλεις, λοιπόν, να πάρεις ένα νέο smartphone την περίοδο που διανύουμε και δη, ένα κινητό που είναι πολύ «δυνατό» και έρχεται και σε μία εξαιρετική -για όλα όσα προσφέρει- τιμή, τότε το realme 8, είναι αυτό που ψάχνεις. Κάνε, λοιπόν, την προπαραγγελία σου για να το παραλάβεις από τις 8 μέχρι τις 20 Απριλίου από τα 219 στα 199 ευρώ. Με μία online αναζήτηση θα το βρεις παντού και το σίγουρο είναι πως από την πρώτη ματιά και από το πρώτο άγγιγμα, θα καταλάβεις πως πρόκειται για μία φανταστική ευκαιρία σε επίπεδο smartphone και σίγουρα, για μία κορυφαία επιλογή στην κατηγορία του!



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved