Δεν είναι sci-fi: Έτσι θα πλένεις άψογα τα ρούχα σου σκανάροντας απλώς τις ετικέτες τους!

Οφείλω να ομολογήσω πως ανήκω σε εκείνους οι οποίοι άργησαν να φύγουν από το πατρικό τους. 

Από τη μία πλευρά η απόλαυση του να επιστρέφεις στο σπίτι και να βρίσκεις κάθε μέρα νόστιμο, σπιτικό φαγητό και πεντακάθαρα ρούχα και από την άλλη, οι δυσκολίες της νέας καθημερινότητας.

Όταν, λοιπόν, πριν από λίγους μήνες ένιωσα πως είχε φτάσει η στιγμή να μετακομίσω στο πρώτο μου εργένικο σπίτι, όλοι -από τους γονείς μέχρι τα αδέρφια μου και από τους κολλητούς μέχρι τους φίλους μου στο γραφείο- περίμεναν το πότε θα έστελνα SOS στη μητέρα μου.

Η αλήθεια είναι πως εύκολα θα μπορούσε να με κατατάξει κάποιος στην κατηγορία εκείνων οι οποίοι δεν μπορούν να βράσουν αβγό ή… δεν ξέρουν καν πώς να βάλουν πλυντήριο. Ωστόσο, μπορεί να μην «το είχα» με τις δουλειές του σπιτιού, αλλά αν κάτι «έπαιζα στα δάχτυλά» μου, αυτό ήταν η τεχνολογία. Αποφάσισα, λοιπόν, να στραφώ σε αυτή, προκειμένου να γίνω expert -και δη με τον πιο εύκολο και άνετο τρόπο- και στις δουλειές στο σπίτι. Και προς μεγάλη έκπληξη των φίλων και της οικογένειάς μου, τα κατάφερα. Για την ακρίβεια, πλέον έχω φτάσει στο σημείο που απλώς σκανάρω με το smartphone μου τις ετικέτες των ρούχων μου και πλένω άψογα κάθε outfit. Όχι, δεν είναι sci-fi και το πώς, θα το ανακαλύψεις αμέσως.

 

Όταν ακόμη και το πλύσιμο των ρούχων γίνεται από το κινητό σου

Μήπως κάθε φορά που πρέπει να βάλεις πλυντήριο, τηλεφωνείς στη μητέρα ή την αδερφή σου για να σου πουν τι πρόγραμμα να επιλέξεις και… καταλήγεις να τα πλένεις όλα στο ίδιο πρόγραμμα κάθε φορά; Αν η απάντησή σου είναι «ναι», σου έχω καλά νέα, διότι εν έτει 2021, αρκεί το πάτημα ενός κουμπιού από το κινητό σου, για να πλύνεις άψογα τα ρούχα σου μόνος σου. Στη δική μου περίπτωση, το πλυντήριο ρούχων H-WASH 500 της Hoover ήταν η συσκευή που με μετέτρεψε σε «αστέρι» στο πλύσιμο των ρούχων.

Βλέπεις, το συγκεκριμένο πλυντήριο, εκτός από εννέα προγράμματα μέγιστης φροντίδας των ρούχων, διαθέτει και app, το hOn, που ουσιαστικά σου επιτρέπει να χειρίζεσαι το πλυντήριο από το κινητό σου, ακόμη και από απόσταση -και όχι μόνο. Σκέψου απλώς πως βάζω πλυντήριο, πηγαίνω για τρέξιμο και το app με ειδοποιεί στο κινητό ότι το πλύσιμο έχει τελειώσει ή ότι μέσα από την εφαρμογή, μπορώ να επιλέγω το κατάλληλο πρόγραμμα για τα ρούχα που θέλω να πλύνω και δη, για τους λεκέδες που θέλω να αφαιρέσω! Στα δικά μου, αγαπημένα plus περιλαμβάνεται δε και το ότι μέσω του συγκεκριμένου app, γνωρίζω πόσο απορρυπαντικό να βάλω, ανάλογα με τα ρούχα που θέλω να πλύνω και έτσι, έχω και καλυτέρα αποτελέσματα στα ρούχα και λιγότερη σπατάλη. Με λίγα λόγια, μιλάμε για συνδεσιμότητα χωρίς όρια.

 

kotso7

 

 

Όταν ένα σκανάρισμα αρκεί για να δημιουργήσεις τη δική σου εικονική γκαρνταρόμπα

Αν υπάρχει κάτι στο οποίο ένας σύγχρονος άντρας φροντίζει να επενδύει, αυτό είναι το στυλ του. Και για να έχει το στυλ που θέλει, χρειάζεται και τα αντίστοιχα outfits. Τι συμβαίνει όμως, όταν δεν «το έχεις» πολύ με τη φροντίδα των ρούχων και κάθε φορά που βάζεις πλυντήριο, φοβάσαι μην βγάλεις από τον κάδο το αγαπημένο σου πουκάμισο συρρικνωμένο ή σε άλλο χρώμα; «Story of my life», θα έλεγα, μέχρι που πήρα το high tech H-WASH 500 με τις επικές επιδόσεις. Διότι μπορεί να φαντάζει ως σενάριο επιστημονικής φαντασίας όμως, μέσω του app του διαθέτει, μου επιτρέπει να σκανάρω (ναι, να σκανάρω!) τις ετικέτες των ρούχων μου και στη συνέχεια, μου προτείνει το καλύτερο πρόγραμμα για το πλύσιμο και τη φροντίδα τους.

Το μόνο που χρειάζεται να κάνω, είναι να τραβήξω μία φωτογραφία της ετικέτας. Στη συνέχεια, η λειτουργιά Scan to Care συλλέγει και αποθηκεύει όλες τις οδηγίες πλύσης των ρούχων μου και μου επιτρέπει να δημιουργώ τη δική μου εικονική γκαρνταρόμπα, δίνοντάς μου τη δυνατότητα να γνωρίζω ακριβώς πώς πρέπει να φροντίσω το κάθε ρούχο. Κάπως έτσι, λοιπόν, μετατράπηκα ξαφνικά από έναν 30άρη που δεν ήξερε να βάλει πλυντήριο, σε έναν ανεξάρτητο εργένη.

 

kotso6

 

Όλα μαζί σε ένα φορτίο και ξεμπέρδεψες

Ωραία η τεχνολογία και το πλύσιμο των ρούχων από απόσταση, θα μου πεις. Τι γίνεται όμως τις ημέρες που ο χρόνος δεν αρκεί ούτε για ένα σκανάρισμα; Και σε αυτή την περίπτωση, σου έχω καλά νέα. Διότι η τεχνολογία έχει εξελιχθεί τόσο πολύ, που πλέον έχεις τη δυνατότητα να πλένεις ακόμη και ρούχα με διαφορετικά υφάσματα και χρώματα, σε ένα φορτίο και μάλιστα σε μόλις 59 λεπτά.

Όσο απίστευτο και αν φαντάζει, είναι αληθινό και σου γράφω εκ πείρας. Βλέπεις, η τεχνολογία All in One του H-WASH 500 της Hoover καταργεί ουσιαστικά την ανάγκη διαχωρισμού των ρούχων. Έτσι, αν παρά την τεχνολογία που έχεις στη διάθεσή σου, το αποτελεσματικό πλύσιμο των ρούχων παραμένει μία «αγγαρεία» για εσένα, με αυτή την επιλογή θα μπορείς να παίρνεις «ρεπό» από το πλύσιμο, ακόμη και έξι μέρες την εβδομάδα. Τι άλλο να ζητήσεις, δηλαδή;

 

kotso5

 

Όπως μπόρεσες να διαπιστώσεις, λοιπόν, αν δεν «το έχεις» με τις δουλειές του σπιτιού, μπορείς να «παίξεις» έξυπνα και με τη βοήθεια της τεχνολογίας, να πας ακόμη και το πλύσιμο των ρούχων σε άλλο επίπεδο. Με λίγα λόγια, δεν χρειάζεται κόπος, αλλά τρόπος -και δη το κατάλληλο hi tech πλυντήριο- για να γνωρίζεις πώς να πλένεις εύκολα, γρήγορα και αποτελεσματικά τα αγαπημένα σου ρούχα, κάθε φορά και να τα διατηρήσεις σε άψογη κατάσταση για πολλά ακόμη χρόνια... χωρίς τα SOS tips της μητέρας ή της φίλης σου. Κάνε μία δοκιμή και θα με θυμηθείς.

Βρες τα πλυντήρια H-WASH 500 της Hoover στο www.kotsovolos.gr



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved