Η Leica Q2 είναι το νέο gadget του James Bond και είναι άκρως ποθητή

Το No Time to Die τελικά θα βγει σύντομα, αλλά μέχρι τότε ας ικανοποιήσουμε την ανυπομονησία μας με ένα ακόμα cool gadget.

Η πρεμιέρα της νέας ταινίας του James Bond όσο καθυστερούσε, τόσο πλημμυρίζει με δημιουργικό οργασμό η παράλληλη βιομηχανία του merch του δημοφιλούς Βρετανού πράκτορα. Για την ακρίβεια την έχει ενισχύσει τόσο πολύ που κάποιες εταιρείες αναγκάστηκαν να παρουσιάσουν και δεύτερη έκδοση των προϊόντων τους. Την αρχή έκανε η Swatch με μία ακόμα έκδοση του ρολογιού που φοράει ο Q σε ελαφρώς παραλλαγμένο χρωματικό συνδυασμό, για να πάρει τη σκυτάλη η Leica.

Η ιστορική γερμανική εταιρεία παρουσίασε την περασμένη χρονιά την πρώτη Q2 αφιερωμένη στον 007. Με τον συνδυασμό σε μαύρο και πράσινο δέρμα, σε μια τυπικά βρετανική εκδοχή του British Racing Green, έγινε αμέσως ενθουσιωδώς δεκτή από τους οπαδούς του Bond με καλλιτεχνικές ανησυχίες. Οι συνεχείς αναβολές της πρεμιέρας όμως δεν έχουν αφήσει μόνο τους σινεφίλ στα κρύα του λουτρού. 

 

 

Χωρίς το No Time to Die στις αίθουσες, τα προϊόντα που φέρουν την ένδειξη 007 αντιμετωπίζουν δυσκολίες στην προώθησή τους. Με τον κίνδυνο να μοιάζουν παρωχημένα όταν θα προβληθεί τελικά, νέες εκδόσεις κάνουν την εμφάνισή τους και αυτό είναι μια κάποια παρηγοριά. Η νέα Leica Q2 είναι σαφέστατα πιο μινιμαλιστική στην αισθητική της προσέγγιση και μάλιστα αυτή τη φορά συνέδραμε και ο Daniel Craig στον σχεδιασμό της. 

Ο τελευταίος Bond είναι δηλωμένος οπαδός της Leica και οι συμβουλές του ήταν κάτι παραπάνω από ευπρόσδεκτες, ενώ στα τεχνικά χαρακτηριστικά της Q2 βοήθησε και ο Greg Williams, επίσημος φωτογράφος όλων των τελευταίων ταινιών του James Bond. 

 

 

Η λιτή μαύρη εμφάνιση της Q2 διανθίζεται από ελάχιστες χρυσές λεπτομέρειες ενώ τα ονόματα των Craig και Williams είναι χαραγμένα στο κάτω μέρος της οθόνης της. Η συμβολή του Williams εγγυάται ότι δεν είναι μία ακόμα «συλλεκτική» έκδοση με μερικά σήματα και αυτοκόλλητα, αλλά είναι εφοδιασμένη με υλικά από το «πάνω ράφι» ακόμα και για τα δεδομένα της Leica. 

O φακός των 28mm F1.7 Simmulux και η ανάλυση των 47,3 MP εγγυώνται άρτιο καλλιτεχνικό αποτέλεσμα ανεξάρτητα από την εμπειρία του φωτογράφου που θα βρίσκεται πίσω από αυτή. Η νέα Q2 θα κυκλοφορήσει σε μόλις 750 κομμάτια και η τιμή της είναι άγνωστη ακόμα. Το μόνο που ευχόμαστε είναι να βγει κάποια στιγμή το No Time to Die γιατί είναι ορατός ο κίνδυνος από κινηματογραφικό franchise, ο Bond να εξελιχθεί σε πολυκατάστημα ειδών για το σπίτι μέχρι τότε. 

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved