Έρευνα: Μπορεί τελικά ένα smartphone να σου μειώσει την νοημοσύνη;

Γι’ αυτό χρειάζεται μέτρο στη χρήση του αλλά και σωστή λογική.

Κι όμως η επιστήμη έκανε και πάλι το θαύμα της. Τώρα μας λέει πως το να έχεις ένα smartphone τηλέφωνο δίπλα σου, ακόμη κι αν είναι απενεργοποιημένο, μπορεί να σε κάνει λιγότερο έξυπνο απ’ ότι είσαι στην πραγματικότητα.

Η έρευνα διενεργήθηκε στο Όστιν του Τέξας και συμμετείχαν πάνω από 800 άνθρωποι.

Εμείς τι πιστεύουμε όμως γι’ αυτό το ζήτημα; Είναι δυνατόν ένα smartphone να σου μειώσει την νοημοσύνη; Είναι δυνατόν ένα τόσο χρήσιμο εργαλείο να είναι αιτία να σε κάνει λιγότερο έξυπνο;

Πώς η Κίνα εκπαιδεύεται με Τεχνητή Νοημοσύνη

 

Αν κρίνουμε από την καθημερινότητα μας, ίσως θα λέγαμε πως μάλλον το αντίθετο συμβαίνει. Δηλαδή πως το smartphone μπορεί να σε κάνει πολύ πιο έξυπνο απ’ ότι είσαι στην πραγματικότητα γιατί σου προσφέρει τόσο μεγάλη γκάμα διευκολύνσεων που τελικά σου αφήνει χρόνο να σκεφτείς λίγο παραπάνω τα δικά σου ζητήματα και να γίνεις ακόμη καλύτερος για τον εαυτό σου.

Οι επιστήμονες βέβαια στο Τέξας αλλά λένε.

Δεν είναι όμως καλό να κρίνουμε και λίγο από την δική μας εμπειρία και να μην επαναπαυόμαστε μόνο στο τι λένε οι άλλοι ή σε κάτι που διαβάσαμε για δύο λεπτάκια στο ίντερνετ;

Ναι είναι αλήθεια, πλέον ακόμη και τα μωρά παιδιά ξέρουν να χρησιμοποιούν ένα tablet και η επιστήμη λέει πως αυτό τα βοηθάει να αναπτύξουν πολλές δεξιότητες μέσω των έξυπνων εφαρμογών που υπάρχουν γι’ αυτό το σκοπό.

 

Το ότι η κοινωνία έχει εναγκαλιστεί πλέον πλήρως την χρήση των smartphones δεν είναι τυχαίο. Η εξέλιξη αυτό μας αναγιγνώσκει, πως πρέπει για κάποιο λόγο να τα έχουμε και φυσικά είναι προφανές γιατί.

Οπότε ίσως τελικά κάνουμε στον εαυτό μας το λάθος ερώτημα εξ αρχής: μπορεί να πρέπει να αναρωτηθούμε εάν χρειάζεται πλέον να είμαστε έξυπνοι για τα ίδια ζητήματα που είμασταν και στο παρελθόν.

Εδώ έρχονται τα smartphones και η χρησιμότητα τους. Η συγκεκριμένη τεχνολογία μπορεί να μας λύσει τα χέρια και να μας κάνει να μην ασχολούμαστε πλέον με τετριμμένα ζητήματα του τύπου πώς να βρω το δρόμο μου κοιτώντας ένα χάρτη ή πώς να πληρώσω το λογαριασμό μου του ηλεκτρικού περιμένοντας στην ουρά.

Έρχεται και στην Ελλάδα το δορυφορικό ίντερνετ του Elon Musk

 

Πλέον δεν χρειάζεται να είσαι έξυπνος για αυτά τα ζητήματα και πολλά άλλα τα οποία ένα smartphone σου λύνει πάραυτα.

Αυτή είναι η δική μας άποψη πάνω στο ζήτημα αλλά φυσικά αφουγκραζόμαστε και την επιστήμη και τις ανακαλύψεις της μέσω της έρευνας. Δεν κλείνουμε τα αυτιά μας στους κινδύνους. Το οτιδήποτε χρειάζεται να γίνεται και να χρησιμοποιείται με μέτρο.

Δες το παρακάτω άλμπουμ για να δεις τα αποτελέσματα της έρευνας από το πανεπιστήμιο του Τέξας:  



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved