Ring Fit Adventure: Ένα γυμναστήριο για σένα και την παρέα σου

Ένα videogame που δεν βγάζει gamers. «Πλάθει» αθλητές.

Δεν είναι λίγοι οι άντρες που θέλουν να γυμναστούν αλλά η ιδέα του γυμναστηρίου τους έρχεται «βουνό». Από τη μία τους λείπει η πειθαρχία, μετά η έλλειψη παρέας και τέλος (σημαντικό) ο φόβος λόγω κορονοϊού, έχουν ως αποτέλεσμα να τη βγάζουν σπίτι παίζοντας videogames με τους φίλους. Κανείς άντρας δεν κατακρίνει ένα ευχάριστο απόγευμα με την παρέα μπροστά στην οθόνη, ωστόσο μήπως έφτασε η στιγμή ακόμα και οι λάτρεις του καναπέ να εκμεταλλευτούν λίγο το τρίπτυχο σπίτι- videogaming - παρέα;

Εν ολίγοις πλέον δεν υπάρχουν δικαιολογίες τύπου «πού να πάω τώρα», «δεν πάω για τρέξιμο με βροχή» ή «δεν έχω παρέα και βαριέμαι». Το «Ring Fit Adventure» λοιπόν του Nintendo Switch φτιάχτηκε ακριβώς για αυτό το λόγο. Για να γυμνάζεσαι την ώρα που περνάς καλά με την παρέα σου μπροστά στην οθόνη. Τι χρειάζεσαι; Να πιάσεις το γυμναστηριακό ring (Ring-Con), να τοποθετήσεις το leg-strap στο πόδι σου και απλώς να ανοίξεις την κονσόλα και την οθόνη.

 

 

Ετοιμάσου να γραμμώσεις

Το γεγονός ότι πρόκειται για virtual άσκηση, μην νομίζεις ότι θα τρέχεις σαν... Κεντέρης από την πρώτη μέρα, ή θα αποκτήσεις την αθλητικότητα του Γιάννη Αντετοκούνμπο. Διότι το Ring Fit Adventure δεν σε αντιμετωπίζει ως gamer αλλά ως αθλητή. Αν μπορείς να κουνηθείς, η ζωή σου θα είναι πιο εύκολη. Αν πάλι δεν πηδάς... εφημερίδα, τότε θα «στάξεις» πολλές σταγόνες ιδρώτα. Εδώ δεν ήρθες για να παίξεις, αλλά για να γυμναστείς και να διακριθείς. Η μόνη διαφορά με την πραγματικότητα είναι ότι μπορείς να το κάνεις στο σαλόνι σου αντί για την ύπαιθρο ή το γυμναστήριο, με παρέα ή και μόνος σου.

Το leg-strap είναι ο «σπιούνος» της υπόθεσης, καθώς ακολουθεί με ακρίβεια τα βήματά σου, τα οποία αποτυπώνονται στον χαρακτήρα που εμφανίζεται στην οθόνη. Αν κάνεις αργά επιτόπια, με ανάλογη ταχύτητα θα τρέχεις. Αν πάλι τα κάνεις πιο γρήγορα, εξίσου ταχύτατα θα κινηθείς και στην οθόνη. Ετοιμάσου λοιπόν για τρέξιμο σε πεδιάδες και ασκήσεις για ώμους χρησιμοποιώντας το Ring-Con.

Ταυτόχρονα με την άσκηση, προπονείσαι στο multi-tasking, καθώς μέσω των κινήσεων επιτίθεσαι σε εχθρούς και τα βάζεις με έναν body-builder δράκο – τι νόμιζες θα είχες εύκολους αντιπάλους;. Ως αθλητής όμως που είσαι, οφείλεις να γεμίζεις με ενέργεια τον παίκτη σου ανανεώνοντας την μπάρα υγείας μέσω έξτρα ασκήσεων και πόντων των οποίων κερδίζεις με κάθε σου επίτευγμα. Παράλληλα αναβαθμίζεις τον εξοπλισμό σου κάνοντας μια βόλτα από το General Store ο οποίος βοηθάει στις καλύτερες επιδόσεις. Αυτά όμως μην νομίζεις ότι θα γίνουν από μόνα τους, πρέπει να γυμναστείς και εσύ μαζί για τα καταφέρεις. Όπως είπαμε στην αρχή, δεν είσαι ένας gamer, αλλά ένας αθλητής.

 

ringfit

 

Το Ring Fit Adventure, έχει τον τρόπο να σου προσφέρει κίνητρο, ρίχνοντάς σε στη «δύνη» της γυμναστικής μέσω της αντιμετώπισης του δράκου και των τσιρακίων του που εμφανίζονται στους σχεδόν 20 διαφορετικούς κόσμους και 100 διαφορετικά επίπεδα. Παράλληλα όμως, σου δίνεται η δυνατότητα να προκαλέσεις και τους κολλητούς σου επιλέγοντας ανάμεσα στα 12 mini games που υπάρχουν, χρησιμοποιώντας αυθεντικούς τρόπους γυμναστικής (όπως π.χ. βαθιά καθίσματα), ή να προσαρμόσεις την προπόνηση πάνω στις δικές σου ανάγκες και δυνατότητες.

Το Ring Fit Adventure είναι μια διαφορετική πραγματικότητα στον χώρο του videogaming. Δεν έχει να κάνει με ένα παιχνίδι όπου πρέπει να βγεις πρώτος ή να κερδίσεις τους αντιπάλους, αλλά ένα παιχνίδι που απαιτεί συνεργασία τόσο του σώματος όσο και του εγκεφάλου. Ακούγεται περίεργο σαν έκφραση αλλά μπορούμε να πούμε μετά βεβαιότητας ότι το «Nintendo Switch» μέσω του Ring Fit Adventure κατάφερερε να «παντρέψει» το videogaming με τη γυμναστική.

Μια εμπειρία χωρίς όπλα και βία, μια πραγματικότητα που καθρεπτίζεται μπροστά σου και απαιτεί όλο σου το physical «είναι» για να τα καταφέρεις. Τα απογεύματα με τους φίλους πλέον δεν απαιτούν καναπέ, αλλά αρκετό χώρο μπροστά στην τηλεόραση. Πώς θα χωρέσει το virtual γυμναστήριο του Ring Fit Adventure;

 

 

To « Ring Fit Adventure» κυκλοφορεί αποκλειστικά για το Nintendo Switch.

 1 SHARES