Ένα κείμενο για εσένα που είχες Μπλακ Φράιντεϊ και στο χωριό σου

Κάθε χρόνο αυτή την εποχή η ίδια ιστορία, ακόμη και τη φετινή, ομολογουμένως διαφορετική χρονιά. Ήδη από τις αρχές του μήνα, το «καυτό» ερώτημα είχε αρχίσει να «πέφτει» στο τραπέζι των συζητήσεων και φυσικά, στις συνομιλίες στο Messenger, το Viber και το WhatsApp: «Τι θα “χτυπήσεις” στη Μπλακ Φράιντεϊ;».

Εκτός από τους tech lovers κολλητούς μου, οι οποίοι περιμένουν πώς και πώς να πάρουν νέο, gaming εξοπλισμό, αλλά και την κοπέλα μου η οποία με το που μπήκε ο Νοέμβρης, άρχισε να ζητά τις συμβουλές μου για το ποιο laptop για την τηλεργασία να πάρει στη Μπλακ Φράιντεϊ, φέτος μάλιστα και οι γονείς μου «κυνηγούν» τις πιο χοτ προσφορές ονλαϊν. Για την ακρίβεια, ανυπομονούν για το Μπλακ Φράιντεϊ Σίζον Φορ, μιας και η μητέρα μου χρειάζεται μία νέα κουζινομηχανή από τον Κωτσόβολο και ο πατέρας μου, ένα smartwatch για τους απογευματινούς του περιπάτους.

Κάπως έτσι, λοιπόν, από τις αρχές του μήνα, ένα ερώτημα άρχισε να περιπλανάται -δικαιολογημένα θα έλεγα- στο μυαλό μου: «Είχαν και στο χωριό τους Μπλακ Φράιντεϊ;».

Πώς έχουν κολλήσει όλοι τόσο πολύ με μία γιορτή που μέχρι πριν από μερικά χρόνια, δεν είχαν ακούσει ξανά;

 

Από τον Παρασκευά τον Κώτσο στα μαύρα σεμεδάκια και τον Βρασίδα

Βλέπεις, προκειμένου να μάθω περισσότερα για αυτό το «πανηγύρι» προσφορών, αποφάσισα να γκουγκλάρω τις επίμαχες λέξεις: Μπλακ Φράιντεϊ. Αυτό που διαπίστωσα, λοιπόν, είναι ότι η Μαύρη Παρασκευή, μπορεί να έχει όντως «άρωμα» ελληνικό και δη… χωριάτικο.

Για την ακρίβεια, φήμες λένε ότι η Μπλακ Φράιντεϊ ξεκίνησε από ένα μικρό χωριό κάπου στην Ελλάδα, αλλά κανείς δεν είναι ακόμη σίγουρος για το ποιο χωριό ακριβώς. Στο διαδίκτυο «παίζουν» διάφορα στόρις και βερσιόν. Υπάρχουν, λοιπόν, εκείνοι οι οποίοι υποστηρίζουν πως η Μπλακ Φράιντεϊ ξεκίνησε στην Ελλάδα πριν από πολλά χρόνια και συγκεκριμένα, με τις προσφορές στο παντοπωλείο του Παρασκευά του Κώτσου. Άλλοι πάλι λένε ότι όλα άρχισαν με αφορμή το  πανηγύρι της Αγίας Παρασκευής, όταν οι γυναίκες ενός χωριού αποφάσισαν να φτιάξουν μαύρα σεμεδάκια για να πρωτοτυπήσουν. Βέβαια, υπάρχει και η ιστορία με τον Βρασίδα και τη μαύρη λίστα, ο οποίος κάθε Νοέμβρη, έφτιαχνε μια λίστα με όλα τα προϊόντα που ήθελαν οι συγχωριανοί του και στη συνέχεια, πήγαινε με το αγροτικό στον Κωτσόβολο και αγόραζε τα πάντα σε απίστευτες τιμές!

 

volos1

 

Ναι, τα στόρις για την ελληνική Μπλακ Φράιντεϊ είναι απλώς απολαυστικά και μια ματιά στις επικές καμπάνιες του Κωτσόβολου, είναι αρκετή για να σε πείσει! Δεν μπορώ να αρνηθώ πως ο Κωτσόβολος έχει γράψει ιστορία στη Μπλακ Φράιντεϊ και φυσικά, μας έχει χαρίσει πολλές στιγμές γέλιου με τις καμπάνιες και τα YouTube βίντεό του. Πάνω από όλα όμως, ο Κωτσόβολος έχει δώσει σε πολλούς την απόλυτη αφορμή να απαντούν σε τύπους όπως εγώ πως… έχουν και στο χωριό τους Μπλακ Φράιντεϊ.

Το αν ξεκίνησε από τον Παρασκευά τον Κώτσο, τα μαύρα σεμεδάκια των γιαγιάδων για την Αγία Παρασκευή ή τη μαύρη λίστα του Βρασίδα, δεν έχει σημασία. Αυτό που έχει σημασία, είναι πως ο Κωτσόβολος είχε ανέκαθεν τις καλύτερες προσφορές και ναι, «είχαν και στο χωριό τους Μπλακ Φράιντεϊ»!

 

 
 

Ακόμη, λοιπόν, και αν φέτος, λόγω των νέων δεδομένων στη ζωή μας, ο Κωτσόβολος δεν επισκέφτηκε ένα ακόμη χωριό της Ελλάδας για να μάθει τη βερσιόν των χωριανών του για το πώς ξεκίνησε η Μπλακ Φράιντεϊ, η παράδοση συνεχίζεται με χιλιάδες χοτ προσφορές σε κινητά, τηλεοράσεις, ψυγεία, πλυντήρια, laptop και μικροσυσκευές, τα οποία μπορούμε να παραγγείλουμε στο kotsovolos.gr και τηλεφωνικά στο 210 2899999 και να τα παραλάβουμε με ασφάλεια στις πόρτες μας.

Συνεχίζουμε παραδοσιακά, λοιπόν, με Μπλακ Φράιντεϊ Σίζον Φορ από τις 19 Νοεμβρίου στις 21.00. Ας μείνουμε συντονισμένοι για να βρούμε και να «χτυπήσουμε» εγκαίρως τις πιο χοτ προσφορές.


©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved